Planira se gradnja POS-ovih stanova: Grad će sufinancirati kamate kredita mladih obitelji s djecom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2017. u 09:21
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ovo je najbolja namjena europskih sredstava, jer bi trebalo niz godina da se namaknu iz gradskog proračuna, kazala je Dalić.

U gradnju poslovnog inkubatora u radnoj zoni Kosore kod Vrlike investirat će se 19,5 milijuna kuna, a ugovor o tomu u ponedjeljak su potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

"Gotovo 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava namijenjeno je izgradnji poslovnih prostora, nabavci opreme i osposobljavanju poslovnog inkubatora kao mjesta na kojem će poduzetnici-početnici dobiti pristup poslovnom prostoru, internetu i savjetodavnim slugama kako bi mogli započeti poduzetnički život uz niže troškove", rekla je ministrica Dalić.

Naglasila je kako je poslovni inkubator iznimno važan za vrlički kraj koji se bori s iseljavanjem. 

Po njezinim riječima, izgradnja inkubatora pokazuje kako članstvom u Europskoj uniji europska sredstva dolaze do svakog kraja u Hrvatskoj.

Ovo je najbolja namjena europskih sredstava, jer bi trebalo niz godina da se namaknu iz gradskog proračuna, kazala je Dalić.

Gradonačelnik Vrlike Plazonić je istaknuo kako će se poslovni inkubator u radnoj zoni Kosore graditi na zemljištu površine 8.000 metara četvornih, a trebao bi biti dovršen do 2019. godine.

Objasnio je kako će od 19,5 milijuna kuna namijenjenih za gradnju inkubatora 87,7 posto biti sufinancirano iz sredstava strukturnih fondova Europske unije, a preostali dio će se investirati iz vrličkog gradskog proračuna.

On je također izvijestio kako je u Vrlici planirana izgradnja stanova POS-a za koje će Grad Vrlika besplatno osigurati zemljište te će sufinancirati kamate kredita mladih obitelji s djecom koje se odluče živjeti u Vrlici.

Komentirajte prvi

New Report

Close