Navala na Westgate Tower: Velika norveška tvrtka dolazi u Split i otvara 500 novih radnih mjesta

Foto: Press Foto: Press

Osim Norvežana ozbiljno je zainteresirana i vodeća svjetska kompanija za pružanje telefonske podrške tvrtkama iz različitih gospodarskih sektora Teleperformance.

Westgate Tower u vlasništvu splitskog poduzetnika Josipa Komara, investitor izgradnje najviše građevine u Hrvatskoj - toranj od 27 katova u Splitu nadmašuje visinom i zagrebačku Katedralu, i s druge strane zagrebačka Tehnika kao glavni izvođač radova na tom projektu, zaključili su aneks ugovora o građenju, izvijestila je Tehnika preko Zagrebačke burze.

Nakon što je investitor ishodio izmjenu i dopunu građevinske dozvole, navedenim se aneksom uglavljuje izgradnja AB konstrukcije dodatnih 10 nadzemnih etaža tako da će ukupna visina objekta biti prizemlje + 27 nadzemnih etaža, navodi se u kompanijskom priopćenju. Uz to, predvidiva ukupna vrijednost izgradnje svih katova do pune funkcionalnosti, koji još nisu ugovoreni, kako informiraju, iznosi 260 milijuna kuna bez PDV-a, s  time da je rok završetka izgradnje planiran za 2. kvartal 2019.

"Nakon dovršetka izgradnje hotelska građevina s pratećim sadržajima "WESTGATE B" koja će nositi ime Dalmatia Tower bit će visinom od 130 metara službeno najviša zgrada u Hrvatskoj i u sklopu koje će poslovati prvi hrvatski Marriott hotel", navodi glavni direktor Tehnike Zlatko Sirovec dodajući i da je projekt Dalmatia Tower dobitnik prestižne nagrade European Property Awards, kao najbolja zgrada poslovne namjene u Europi.
"Sretni smo što nastavljamo s radovima, vjerujemo u našeg partnera Tehniku na projektu i očekujemo kako je i predviđeno otvaranje prvog hrvatskog Marriottovog hotela u drugom kvartalu iduće godine", izjavio je Komar.

Neslužbeno se doznaje da postoji i popriličan interes za useljenje u ostatak raspoloživog prostora u objektu. Konkretno radi se o velikoj norveškoj tvrtki iz ICT sektora koja uskoro dolazi u Split gdje kani otvoriti 500 novih radnih mjesta. Osim Norvežana ozbiljno je zainteresirana i vodeća svjetska kompanija za pružanje telefonske podrške tvrtkama iz različitih gospodarskih sektora Teleperformance. Za potrebe sjedišta svoje prve hrvatske podružnice koju čini se planiraju otvoriti do kraja godini, dok bi operativno s call centrom u Splitu za regiju krenuli sredinom iduće godine, za svoj trajni smještaj navodno su već odabrali navedeni objekt. Uz to, poznati su i po tome što kao ozbiljan i veliki poslodavac zapošljavaju mlade ljude s diplomom ili studente koji poznaju strane jezike, uz plaću od oko 6.000 kuna neto.

Nedavno, odnosno 4. svibnja, podsjetimo, bila je upriličena i svečanost potpisivanja ugovora s navedenim najvećim globalnim hotelskim brendom na kojoj je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, šef uprave Tehnike Sirovec, te predstavnici HBOR-a, Agencije za investicije i konkurentnost, Splitske banke i OTP-a.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika od četvrtka 17. svibnja

Komentari (5)
 • viewer
  viewer 7:30 17.5.2018.

  Svi otvaraju call centre. Misle da je plaća od 6.000,00 kn, za nekoga, tko je završio fakultet, san svih snova. Život u Splitu je poslije Dubrovnika jedan od najskupljih u Hrvatskoj. Samo najamnina, recimo za mali stančić, je najmanje 2.500,00 kn plus režijski troškovi. Mi smo definitivno preskupa zemlja za jednostavne poslove a na drugoj strani imamo 20% polupismenog ili nepismenog stanovništva. O strukturi zanimanja onih, koji imaju formalno obrazovanje, ne bih ovaj put.

 • Sinkopa
  Sinkopa 20:59 16.5.2018.

  shumar


  Nije im se trebalo dati 27 katova, 17 je sasvim dovoljno, narušava vizuru grada i pretjerivanje je…
  Sutra će netko htjeti u staroj jezgri napraviti neko modernističko ruglo i dopustit će mu se, u takvim stvarima treba imati mjeru.

  Kako mi se cini ovaj projekt je vec dostigao svoju punu visinu. Naime dizalice se nisu makle vec mjesecima.

 • PoAskuBidu
  PoAskuBidu 17:05 16.5.2018.

  shumar


  Nije im se trebalo dati 27 katova, 17 je sasvim dovoljno, narušava vizuru grada i pretjerivanje je…
  Sutra će netko htjeti u staroj jezgri napraviti neko modernističko ruglo i dopustit će mu se, u takvim stvarima treba imati mjeru.

  Živiš u ružnoj kući, vidio sam te. Narušava vizuru kvarta, molim da se iseliš i potonju ukloniš i da preseliš u zemunicu.
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve