Na godišnjoj razini cijene stanova najviše pale u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2014. u 13:51
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Statistike portala Crozilla.com za mjesec listopad pokazuju kako su cijene stanova u većini gradova bile nešto niže no mjesec ranije, ali i niže no u istom mjesecu lani.

Statistike portala Crozilla.com za mjesec listopad pokazuju kako su cijene stanova u većini gradova bile nešto niže no mjesec ranije, ali i niže no u istom mjesecu lani. Potražnja za stanovima na tom portalu već je tradicionalno bila najveća na području Zagreba koji je zanimao i domaće i strane posjetitelje. Na portalu tijekom listopada velika je potražnja bila i za stanovima koji se prodaju na području Splita, Pule, Zadra i Šibenika.

Prema podacima portala Crozilla.com cijene zagrebačkih stanova tijekom listopada bilježe najveći mjesečni porast, 2,3 posto, ali ujedno i najveći godišnji pad cijena od 2 posto, dok je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1587 eura. Mjesečni porast cijena stanova zabilježen je i u Šibeniku gdje su cijene bile za 1,9 posto više no mjesec ranije, a za „kvadrat“ stana u prosjeku se tražilo 1377 eura.

Prema podacima portala Crozilla.com cijene stanova u Zadru na mjesečnoj su razini pale za 2,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1814 eura. Mjesečni pad cijena od 1,5 posto bilježe Pula, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1309 eura, i Bjelovar gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 927 eura. U Rijeci se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1380 eura što je 0,2 posto niže no mjesec ranije. Najveći mjesečni pad cijena od 4,6 posto tijekom listopada zabilježen je u Splitu gdje se cijena metra kvadratnog spustila ispod 2000 eura, a u prosjeku se tražilo 1976 eura po „kvadratu“. Od 2010. godine ovo je prvi listopad u kojem su se cijene splitskih stanova spustile ispod 2000 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova tijekom listopada 2010. godine u nekim su gradovima bile osjetno više no u istom mjesecu ove godine, a podaci portala pokazuju kako su najveće razlike zabilježene u Rijeci, zatim u Puli, Zagrebu pa u Splitu. Riječkim stanovima prosječna tražena cijena u listopadu 2010. godine iznosila je 1689 eura po metru kvadratnom, dok je u istom mjesecu ove godine bila 18,3 posto niža. Usporedimo li isto razdoblje, prosječne tražene cijene stanova u Zagrebu niže su za 13,4 posto, u Puli 8,3 posto, dok u Splitu razlika iznosi tek 5,3 posto.  

Komentirajte prvi

New Report

Close