Hrvatska županija u kojoj se kuće prodaju po svega 373 eura po kvadratu

Autor: Darko Bičak , 05. kolovoz 2015. u 09:00
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija

Većina županija na mjesečnoj razini bilježi pad u traženim cijenama, osim Primorsko-goranske, Varaždinske i Ličko-senjske.

Prema analizi portala Njuškalo, provedenoj na uzorku od 157.000 nekretnina oglašenih u srpnju 2015., cijene nekretnina pokazuju pad od jedan posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U odnosu na srpanj 2011. cijene su pale pet posto. Većina županija na mjesečnoj razini bilježi pad u traženim cijenama, osim Primorsko-goranske, Varaždinske i Ličko-senjske, koje su zabilježile rast traženih cijena nekretnina. Najveći pad cijena na godišnjoj razini prisutan je u županijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a posebno u Slavoniji. U Požeško-slavonskoj županiji bilježi se tako pad cijena nekretnina od čak 15 posto.

Što se tiče županija s najnižim cijenama, situacija je nepromijenjena: u Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji najniže su tražene cijene kvadrata. Prosječna je cijena kuće u Požeško-slavonskoj županiji 373 eura po kvadratu. U Gradu Zagrebu pak prosječna cijena po kvadratu za kuću u srpnju je iznosila 1282 eura, što je pad od šest posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine. Kod stanova, prosječna cijena po kvadratu iznosila je 1592 eura, odnosno jedan posto manje u odnosu na isti mjesec u prethodnoj godini.  

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pa u Koprivničkoj nema šanse dobiti 373 eura ako je dalje od 2 km od centra. Ja ne mogu dobiti 270 po kvadratu.

A cijene jedino i mogu nastaviti padati

Prije su samo muškarci odlazili van raditi a danas odlaze i žene i djeca , cjele obitelji i ne misle se vratiti.

Pošto odlaze cjele obitelji kuće im više nisu potrebne pa ih prodaju , pošto-poto.

Najbitnije je na izborima izabrati novu vlast koja će znati i biti u stanju pokrenuti gospodarstvo i zaustaviti egzodus Hrvata.

New Report

Close