Građani nezadovoljni: Za POS-ove stanove prijavili su se i odvjetnici, menadžeri, vlasnici stanova, službenici…

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2018. u 09:55
Foto: Duško Marušić / Pixsell

U šarenilu imena na listi, naime, našli su se pojedinci koji su dobro zbrinuti.

Otkako je na internetskim stranicama Grada Umaga objavljen Prijedlog privremene Liste reda prvenstva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje (POS), na društvenim mrežama otvoreno je pravo bojno polje na kojem se javno kritiziraju kandidati s liste. Isto tako, na javnim se mjestima dnevno raspreda o toj temi, sa zaključkom da se socijalni program društveno poticane stanogradnje za najpotrebitije i najugroženije obitelji i mlade pretvorio u model jeftinog stjecanja materijalne koristi, odnosno nekretnine, za one kojima to nije prijeko potrebno.

Kako piše Glas Istre, iz gradske uprave su pozvali sve građane koji primijete da na privremenoj listi za kupnju postoje osobe koje se ne bi trebale nalaziti na toj listi, pošalju svoj prigovor na adresu Grada Umaga.

U međuvremenu se dnevno po gradu i facebooku komentiraju imena podnositelja i njihov imovinski status, moguća pogodovanja, gramzljivost pojedinca i slično. U šarenilu imena na listi, naime, našli su se pojedinci koji su dobro zbrinuti u obiteljskim kućama, odvjetnici, djeca odvjetnika, liječnika i uspješnih građevinara, vlasnici brojnih apartmana i uspješnih građevinskih tvrtki, uspješni menadžeri, službenici iz gradske uprave s visokim primanjima, jedva punoljetna djeca imućnih roditelja, pojedinci koji ne žive u Umagu već su stalno zaposleni u drugim gradovima, pa čak i izvan Hrvatske, pojedinci koji žive u dugogodišnjim izvanbračnim zajednicama a od kojih jedan bračni drug posjeduje brojne nekretnine, pa čak i oni koji su već vlasnici stanova u susjednim gradovima.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sve će to Štromar srediti i kazniti.

pa sta se cudite??? pa di zivite??

od početka je tako i zamišljeno, što se čudite kao pura ………..
u državi više ništa ne funkcionira normalno, epidemija se proširila i na normalne građane,
Politički Održivo Stanovanje svima odgovara od političara, građevinara i bankara, niste valjda mislili da je Čačić to osmislio za siromašne najpotrebitije i najugroženije obitelji, ajte
pa nismo Njemačka

nešto novo u hrvatistanu dnu dna

New Report

Close