Građani nezadovoljni: Za POS-ove stanove prijavili su se i odvjetnici, menadžeri, vlasnici stanova, službenici...

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

U šarenilu imena na listi, naime, našli su se pojedinci koji su dobro zbrinuti.

Otkako je na internetskim stranicama Grada Umaga objavljen Prijedlog privremene Liste reda prvenstva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje (POS), na društvenim mrežama otvoreno je pravo bojno polje na kojem se javno kritiziraju kandidati s liste. Isto tako, na javnim se mjestima dnevno raspreda o toj temi, sa zaključkom da se socijalni program društveno poticane stanogradnje za najpotrebitije i najugroženije obitelji i mlade pretvorio u model jeftinog stjecanja materijalne koristi, odnosno nekretnine, za one kojima to nije prijeko potrebno.

Kako piše Glas Istre, iz gradske uprave su pozvali sve građane koji primijete da na privremenoj listi za kupnju postoje osobe koje se ne bi trebale nalaziti na toj listi, pošalju svoj prigovor na adresu Grada Umaga.

U međuvremenu se dnevno po gradu i facebooku komentiraju imena podnositelja i njihov imovinski status, moguća pogodovanja, gramzljivost pojedinca i slično. U šarenilu imena na listi, naime, našli su se pojedinci koji su dobro zbrinuti u obiteljskim kućama, odvjetnici, djeca odvjetnika, liječnika i uspješnih građevinara, vlasnici brojnih apartmana i uspješnih građevinskih tvrtki, uspješni menadžeri, službenici iz gradske uprave s visokim primanjima, jedva punoljetna djeca imućnih roditelja, pojedinci koji ne žive u Umagu već su stalno zaposleni u drugim gradovima, pa čak i izvan Hrvatske, pojedinci koji žive u dugogodišnjim izvanbračnim zajednicama a od kojih jedan bračni drug posjeduje brojne nekretnine, pa čak i oni koji su već vlasnici stanova u susjednim gradovima.

Komentari (4)
 • zvonkac
  zvonkac 11:03 3.10.2018.

  Sve će to Štromar srediti i kazniti.

 • Littlebug
  Littlebug 10:37 3.10.2018.

  pa sta se cudite??? pa di zivite??

 • purCo
  purCo 10:37 3.10.2018.

  od početka je tako i zamišljeno, što se čudite kao pura ………..
  u državi više ništa ne funkcionira normalno, epidemija se proširila i na normalne građane,
  Politički Održivo Stanovanje svima odgovara od političara, građevinara i bankara, niste valjda mislili da je Čačić to osmislio za siromašne najpotrebitije i najugroženije obitelji, ajte
  pa nismo Njemačka

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!