FOTO: Novi neboder Splitske banke sa 12 katova i 200 parkirnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2016. u 15:06
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Radovi su započeli 2. veljače prošle godine, glavni izvođač je zagrebačka tvrtka “Tehnika”, a ukupno je u izgradnji angažirano tridesetak hrvatskih tvrtk

Od ponedjeljka 5. prosinca čak 600 djelatnika novčarske kuće Societe Generale (SG) Splitske banke s dosadašnjih šest lokacija po gradu počinje selidbu u novi neboder, a taj će posao trajati do kraja mjeseca i tijekom siječnja 2017. godine.

Svečano otvorenje zakazano je večeras u 20 sati pod nazivom "Splitska noć u 3 dimenzije". Marijo Grabovac, voditelj projekta izgradnje ispred SG Splitske banke, potvrdio je ključne informacije Slobodnoj Dalmaciji:

– Riječ je o pametnoj zgradi, izgrađenoj po najsuvremenijim standardima, s energetskim certifikatom razreda "A", što pruža tridesetak posto uštede u potrošnji struje.

Pet je podzemnih etaža s oko 200 parkirališnih mjesta, te prizemlje i 12 katova. Radovi su započeli 2. veljače prošle godine, glavni izvođač je zagrebačka tvrtka "Tehnika", a ukupno je u izgradnji angažirano tridesetak hrvatskih tvrtki – kazao nam je Grabovac.

Komentari (4)
Pogledajte sve

U usporedbi sa bezličnim neboderima izgrađenima u Zagrebu od 1990 (npr prazni Hoto neboder itd) ovaj arhitektonski izgleda dosta upečatljivo.

ah jadni zaposlenici

Uz PBZ , ovo je nagora banka kod nas….ne, pbz je gori,…ne, splitska je gora…oba dvije su najgore…

Ovo bankarstvo je najbolji biznis na svijetu!
Laka lova, novac ni iz čega. Recesija, konjunktura, njima uvijek dobro..

New Report

Close