Država iznajmljuje poslovne prostore, cijene već od 34 kune mjesečno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2015. u 11:12
Arhivska fotografija: Duško Marušić / Pixsell

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 11. ožujka prima ponude za zakup 39 poslovnih prostora u državnom vlasništvu.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 11. ožujka prima ponude za zakup 39 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, za što je javni poziv objavio ovog tjedna, a najviše tih prostora nudi u Rijeci (19) i Osijeku (18).

Osim u ta dva grada, po jedan poslovni prostor DUUDI nudi u zakup i u Matuljima te u Opatiji. Kako pokazuju tablice priložene uz javni poziv na internetskim stranicama DUUDI-ja, početne mjesečne neto zakupnine kreću se od najmanjih 34,24 kune za dvorišnu radionicu s WC-om u osječkoj Gundulićevoj ulici, pa do najvećih gotovo 12 tisuća kuna zakupnine za prostor u prizemlju u osječkoj Vukovarskoj ulici.

U prizemljima se nalazi većina oglašenih poslovnih prostora za zakup, a tablice uz javni poziv pokazuju i iznose jamčevine koju potencijalni zakupci moraju uplatiti za pojedini prostor te to priložiti svojoj ponudi, kao i datume te vrijeme kada se prostori mogu pogledati.

S ponuditeljem koji ponudi najveću zakupninu za svaki pojedini poslovni prostor zaključit će se ugovor o zakupu poslovnog prostora na rok od pet godina, čime se reguliraju i uvjeti održavanja te korištenja poslovnog prostora, kao i namjena te način godišnjeg usklađivanja cijene zakupa s rastom troškova života, navode iz DUUDI-ja.

U svemu je važno i da ponuditelj mora navesti djelatnost koju će obavljati u poslovnom prostoru, a koja treba biti u okviru djelatnosti koje su navedene odnose predložene u sklopu objave javnog poziva, a koje su odredili u DUUDI-ju, što ne isključuje mogućnost da su gradovi i općine donijeli odluke o ograničenju djelatnosti na pojedinim lokacijama te u tom slučaju DUUDI ne odgovara za posljedice zbog nemogućnosti korištenja poslovnog prostora za određenu djelatnost.

Dok uređuju prostor koji uzmu u zakup, što može trajati do tri mjeseca, zakupnik nije dužan plaćati zakupninu, niti ostvaruje pravo na povrat sredstava uloženih u uređenje zakupljenog prostora, a s radom je dužan početi najkasnije u roku od 90 dana od dana primopredaje poslovnog prostora.

Komentirajte prvi

New Report

Close