Čačić osniva novu stranku?

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2014. u 10:28
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U HNS-u neslužbeno priznaju da bi im Čačićev izlazak iz zatvora i eventualno formiranje nove stranke čiji bi naziv bio sličan HNS-ovom mogao zadati velike problem.

Prema pisanju Novog lista, razlog zbog kojeg je Radimir Čačić prije nekoliko mjeseci bio izbačen iz HNS-a jest njegovo inzistiranje na tome da stranka prije sljedećih parlamentarnih izbora napravi sporazum s listom Milana Bandića, HDSSB-om, Nacionalnim forumom Nikice Gabrića i, ako bi to bilo moguće, IDS-om.

Izvori Novog lista iz HNS-a kažu da Čačić, s kojim je obavljeno više sastanaka tijekom njegovih slobodnih vikenda, ne samo da je inzistirao na suradnji sa spomenutim strankama nego im je praktički u ime HNS-a počeo nuditi predizbornu koaliciju.

"Stalno nam je govorio – Miki, Šiljo, mi, Nikica, možda i IDS, trebamo ići skupa. I da ćemo zajedno dobiti barem 15 zastupnika pa da onda možemo ići i s jednima i s drugima, tko ponudi više. Naravno da vodstvo stranke nije moglo pristati na nešto takvo. I budući da je on za vrijeme svojih vikend izlazaka iz zatvora počeo i pregovarati s nekima od spomenutih stranaka, i da nije slušao naša upozorenja da to ne radi, nije nam preostalo ništa drugo nego da ga izbacimo iz stranke", izjavio je za Novi list jedan član vodstva HNS-a.

U HNS-u neslužbeno priznaju da bi im Čačićev izlazak iz zatvora i eventualno formiranje nove stranke čiji bi naziv bio sličan HNS-ovom mogao zadati velike probleme, posebno na području sjeverozapadne Hrvatske gdje je Čačić uvijek imao veliku podršku birača, piše riječki list.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Jedva čekam da im zabije nož rejtingom kako su i oni njega izbacili iz stranke! drugima riječima: nek im ukrade one glasove koje bi inače oni dobili! Što siješ to žanješ!!!

Kao što je HDZ pojeo sve malene s kojima je bio u koaliciji tako će se i HNS-u dogoditi! Treći dolaze, samo je pitanje koji???!!!!

svi bi oni radili preko politike, nek ide u realni sektor.

Jos nije ni izasao iz zatvora a vec je pocela kampanja HNS-ovaca protiv Čačića. Koliko moraš biti prljavi igrač da spotakneš Čačiću da je htio koalirati sa Gabrićem ? Dobro da nisu rekli da je otišao Glavašu, ipak su oboje u zatvoru.

Gdje osniva ?

U Remetincu ?

New Report

Close