Zanima te svijet tehnologije? Dođi na ICT Supergirls 2018 i saznaj kako to rade žene u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2018. u 14:25
Foto: press

2018. je godina. Možemo se složiti kako je ICT industrija budućnosti. Međutim, i dalje se mali broj djevojaka i žena odlučuje za karijeru u ovoj industriji. Zbog čega je tome tako? Najčešći razlozi su nedovoljna informiranost žena o svim mogućnostima koje ICT industrija pruža, ali i strah od neprihvaćenosti u njoj budući da nedostaje pozitivnih ženskih uzora.

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom organizira event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative Girls in ICT Day, a čiji je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije.

ICT Supergirls 2018 će se održati 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu. Event je u potpunosti besplatan. Cilj eventa je dokazati ženama da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni, bez obzira na stečeno obrazovanje.

Na njemu će svoje priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice poput Kate Barišić, osnivačice Zagreb Time Travel aplikacije koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima. Svoju inspirativnu priču o pomicanju osobnih granica podijelit će i Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman, žena koja je čak 5 puta svladala najtežu utrku na svijetu, Ironman triatlon dugu 226 km. Prezentaciju će održati i Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već 6 godina uspješno okuplja žene u biznisu.

O tome je li moguće promijeniti karijeru i biti uspješan u IT-u sudionicama će prezentirati predavačice iz Lemaxa.

Publiku će na kraju svojim stand up nastupom zabavljati hrvatska stand up komičarka Marina Orsag, a cijelo događanje bit će popraćeno brojnim sponzorskim nagradama i druženjem.

Prijaviti se možete na službenoj ICT Supergirls stranici, a detaljnije informacije o eventu pratite na Facebooku.

Komentirajte prvi

New Report

Close