Juraj Hrvačić prodao svoje radijsko carstvo

Autor: Majda Žujo , 14. lipanj 2013. u 13:00
Juraj Hrvačić i Ivan Jurić-Kaćunić/PIXSELL

Udio u tvrtki Radio Croatia (Narodni radio) prodao je Ivanu Juriću-Kaćuniću, a udio u Obiteljskom Hrvoju Barišiću. Od 1. srpnja službeno je u mirovini.

Juraj Hrvačić, dosadašnji suvlasnik dvaju najvećih radija u zemlji, prodao je svoje medijsko "carstvo" i povukao se u mirovinu.

Hrvačić je svoj udio u tvrtki Radio Croatia (Narodni radio) prodao Ivanu Jurić-Kaćuniću koji je od 2012. direktor tog društva, dok je udio u tvrtki Obiteljski radio (Antena) prodao Hrvoju Barišiću, dosadašnjem direktoru Obiteljskog radija.  "Okrenuo sam novi list i od 1. srpnja sam u mirovini. Prodao sam udjele u radijima i sada se odmaram", poručio nam je u telefonskom razgovoru donedavni vladar hrvatskog etera, a razloge povlačenja obrazložio je godinama i problemima sa zdravljem. "Činjenica je da svojim partnerima prepuštam uvjerljivo najbolje radio postaje, kako po slušanosti tako i po dosegu. Taj je uspjeh rezultat timskog rada, ali i povjerenja prema suradnicima. Iako je nezahvalno izdvajati pojedince, za programski uzlet radija Antene i Narodnog radija koji je prije tri godine bio u kritičnom položaju, zasigurno su najzaslužniji moj sin (Juraj Hrvačić mlađi) i glavna urednica Media servisa, Jasna Fila", poručio je Hrvačić koji nije htio komentirati daljnje planove svoga sina koji također odlazi s radija, a trenutno je na odmoru u SAD-u.

Hrvačić nije htio otkriti niti iznos za koju je prodao udjele na radijima. Rekao je tek kako je zadovoljan uvjetima prodaje, da misli da su obje strane zadovoljene te da su se rastali u korektnim odnosima. A to nam je poručio i Ivan Jurić-Kaćunić, novi vlasnik Narodnog radija. Objasnio je kako je i do sada bio vlasnik tvrtke Narodni radio d.o.o. koja je imala 50-posto vlasništva nad tvrtkom Radio Croatia koja je izdavač Narodnog radija. "Tvrtka Narodni radio otkupila je preostalih 50 posto udjela u tvrtki Radio Croatia i time postala njezin 100-postotni vlasnik", kaže Jurić-Kaćunić. Ipak, dodaje kako je u suvlasništvu tvrtke Narodni radio i Miroslav Drljača, zvani Rus. Iako kao takav još nije upisan u sudski registar, Rus (inače i suvlasnik izdavačke kuće Hit records) ima 40 posto vlasništva u toj tvrtki, a na radiju je preuzeo i poziciju glazbenog urednika. Sličan scenarij dogodio se i na Anteni.

Naime, Hrvačićev udio u tvrtki Obiteljski radio (Antena), preuzela je tvrtka Antena radio Hrvoja Barišića, no je li još netko uključen u vlasništvo nismo uspjeli saznati, jer je Brišić na godišnjem, a Jurić-Kaćunić nije htio komentirati njegove poslovne poteze i partnere. "Nikakvih dramatičnih promjena na radiju neće biti. Neće biti promjena u strategiji poslovanja, programskoj, niti razvojnoj politici radija", poručio nam je Jurić-Kaćunić dodajući kako su vlasničke strukture na Totalnom radiju (na kojem je Hrvačić bio osnivač i savjetnik, ali bez vlasničkog udjela) ostale nepromijenjene pa su u njihovom vlasništvu službeno i dalje Katijan Knok i Melita Ujević. No, unatoč tome što i jedna i druga strana tvrde kako su se razišli u dobrim odnosima, valja podsjetiti kako se još prije nekoliko mjeseci u medijima spekuliralo kako Hrvačića netko želi "izbaciti", s radija.

U cijeloj priči najčešće se spominjalo ime Miroslava Kutle, no nagađanja kako on preuzima Hrvačićevo "carstvo", Hrvačić je oštro demantirao. "S Kutlom nemam neraščišćenih odnosa, ali postoje neki drugi ljudi u toj priči", poručio je Hrvačić na jednoj od konferencija održanih u prostorijama radija dodavši kako se radi o pokušaju nečije "beskrupulozne i perfidne krađe".Upletenost Kutle i bilo kakvu vezu s radijom jučer nam je još jednom demantirao i Jurić-Kaćunić. "Nema prikrivenog vlasništva i tajnih dugova. Iza nas ne stoji nitko. Za to jamčim i borit ću se da dokažem da nema prostora manipulacijama", poručio je 35-godišnji Jurić-Kaćunić dodavši kako s Kutlom nema nikakve veze, ni poslovne ni, a privatne, s obzirom na generacijski jaz između njih. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

koja pteljavina je ovaj radio croatia i obiteljski.a od svega mi je najači ovaj pod pseudonimom rus,po prezimenu drljača.očekujem da uvrsti nove hitove vokalno instrumentalnog sastava “braća bez gaća” u primetime-ultrahit skedžual na jutarnjem programu poslije milivoja luleka.

New Report

Close