Dioničari Ingre, možda je vrijeme da počnete koristiti Twitter

Autor: Tomislav Hrastovčak , 17. siječanj 2013. u 15:40
Screenshot

Iz zagrebačke kompanije su nam potvrdili kako je riječ o njihovom službenom Twitter profilu, kojeg su pokrenuli ovog tjedna.

>>> Ingra s Iračanima o obnovi HE Haditha

Građevinska kompanija Ingra zakoračila je u svijet društvenih mreža i otvorila profil na Twitteru. Iz zagrebačke kompanije su nam potvrdili kako je riječ o njihovom službenom profilu, kojeg su pokrenuli ovog tjedna.

"Profil na Twitteru vodi se unutar kompanije, odnosno za njega je zadužen odjel korporativnih komunikacija", kazao nam je Vladimir Villach Čeliković, voditelj korporativnih komunikacija Ingre.

Ingrin nastup na društvenim mrežama je poprilično hrabar potez, s obzirom da je riječ o kompaniji koja je redovito u snažnom fokusu ulagača na Zagrebačkoj burzi, a kretanje cijene njenih dionica često zna biti vrlo volatilno. Nesumnjivo, Ingrin profil bi mogao biti vrlo interesantan ulagačima, s obzirom da prvi tvitovi govore upravo o poslovima tvrtke.

"Pozvani smo u Dohu", kaže prvi Ingrin tvit objavljen 15. siječnja. Jučerašnji tvit (čiji kontekst je pomalo nejasan) glasio je pak: "Besmisleno je govoriti o ratu. Ako se investitor javio upravo nama, to je samo dokaz da je Ingrin projekt Arene Zagreb vrijedan svake pažnje".

Kompanija je danas putem društvene mreže objavila kako joj idući  tjedan dolazi u posjet iračka delegacija.

Ingra na Twitteru u trenutku pisanja teksta ima tek jednoznamenkasti broj sljedbenika, što zapravo i nije neobično, jer je riječ o kompaniji iz sektora koji inače nije prisutan na društvenim mrežama.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li se možda dioničari Ingre uključiti u konverzaciju s kompanijom na Twitteru, te kako će tvrtka (i hoće li) odgovarati na njihova pitanja i komentare.

NOVE INFORMACIJE:

Profil Ingre na Twitteru u poslijepodnevnim satima je "zaključan", što znači da tvitove mogu pratiti samo oni kojima to administrator profila dozvoli. To je vrlo neuobičajena praksa kod nastupa tvrtki na ovoj društvenoj mreži.

Komentari (4)
Pogledajte sve

INGRA [emo_cool] ZAGREB

@Ja sam otvorio profil na facebook ingrin profil još 2011g lp

moraju odmah osnovati ured za odgovore ZSE, jer ako ovako nastave objavljivati novosti, neće im faliti očitovanja

New Report

Close