Agrokor više nije sponzor nogometne reprezentacije

Autor: Darko Bičak , 06. lipanj 2013. u 22:00
Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza/PIXSELL

Ulaznice za utakmicu sa Škotskom se više ne mogu kupiti u poslovnicama Tisak medije.

Usprkos činjenici da je hrvatska nogometna reprezentacija ponovno "in", ili možda čak i zbog toga, došlo je do zastoja u višegodišnjoj sponzorskoj suradnji između Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i najveće privatne domaće tvrtke, Agrokora.

Tako se na kioscima Tiska medije ne mogu kupiti karte za današnju utakmicu protiv Škotske, a nema više niti Konzumova loga na trening opremi naših reprezentativaca. U samom HNS-u navode da se ne događa ništa izvanredno."Ugovor s Agrokoeom nije raskinut već je isteklo trajanje ugovora. Hrvatski nogometni savez u pregovorima je oko nastavka suradnje", kazao je za Poslovni dnevnik Tomislav Pecek, glasnogovornik HNS-a. Iz Agrokora također nisu željeli izlaziti s detaljima. Anja Linić, glasnogovornica Agrokora, kratko je poručila da je ovaj koncern bio uz Hrvatski nogometni savez od njegovih samih početaka. Što se tiče sadašnje situacije, pojasnila je da je postojeći ugovor istekao te da se pregovara o novom.

Niti u HNS-u niti u Agrokoru nisu željeli govoriti o tome zašto je došlo do nerazumijevanja i ovog, ipak ozbiljnog prekida suradnje, umjesto da se ugovor po prirodi stvari produži. Očiti razlog je promjena na čelu HNS-a i poslovna politika novog predsjednika Davora Šukera koji vjerojatno nije zadovoljan postojećim uvjetima. Prvi službeni sponzorski ugovor HNS-a i Agrokora potpisan je u lipnju 2007. godine, a što bi trebalo značiti, ako se obnavljao na godišnjoj razini, da je upravo ovog tjedna istekao. Iako su iz HNS-a u nekoliko navrata govorili da je riječ o jednom od njihovih "najvećih sponzorskih ugovora", nikada nisu bile objavljene pojedinosti, a ponajmanje njegova visina. Prvi ugovor, kojeg je Ivica Todorić potpisao s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem sredinom 2007., bio je na godinu dana.

Promocija

Velika konkurencija pivara

Glavni sponzori hrvatske nogometne reprezentacije su Nike, Generali osiguranje, Anić holding i Privredna banka Zagreb. Tu su još i Ban tours, Croatia bus, Hyundai, Iskon i Citi Express. U proteklom razdoblju bila je i velika konkurencija pivovara za status sponzora Hrvatskog nogometnog saveza, a zadnjih godina pobjedu je redom odnosila Zagrebačka pivovara. No, s dolaskom nove garniture u HNS, nije isključeno da će se i ovdje inzistirati na novim uvjetima.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Izgleda je Kikaš imao dojavu pa je na vrijeme odustao.[emo_smijeh][emo_smijeh]

Prije ji išlo,pola pijem,pola šarcu dajem.Pošto je šarac out iz igre, sada su drugačiji uvjeti [emo_plazi]

sad bi bilo fora da JAMNICA uskoči prije ivane7 i da bude sponzor repke
pofuk

Uskoro ce biti sponzori slovenske reprezentacije 🙂

New Report

Close