Uskoro završava najveći infrastrukturni projekt privatnog sektora u Hrvatskoj tvrtke Mobilisis d.o.o. financiran EU sredstvima

Autor: Promo , 01. srpanj 2019. u 08:03
Foto: promo

Očekivani rezultati projekta do 2022. su povećanje prihoda od prodaje za 143%, povećanje prihoda od prodaje u inozemstvu za 656% te 29 novozaposlenih.

Mobilisis je 2016. godine na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta prijavio projekt pod nazivom „Povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis d.o.o. izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu“. Nakon odluke o financiranju i dodjeli bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ u vrijednosti 13.743.033,81 HRK tvrtka Mobilisis je započela provedbu projekta u srpnju 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta je 38.252.308,06 HRK. Glavni izazovi tvrtke bili su nedovoljni ljudski i prostorni kapaciteti te unaprjeđenje sofisticirane opreme potrebne za poboljšanje kvalitete proizvoda i širenje poslovanja.

Ovim ulaganjem Mobilisis je osigurao suvremeno opremljeni radni prostor za sve svoje postojeće i buduće djelatnike ali i jedan od najmodernijih laboratorija za razvoj elektroničkih uređaja i informacijskih sustava iz IoT segmenta. Ovom investicijom Mobilisis je također osigurao kvalitetna i privlačna radna mjesta te time dao svoj doprinos za zaustavljanje iseljavanja i povećanje hrvatske globalne konkurentnosti.

Cilj projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu, a uspješna provedba projekta doprinijet će razvoju i rastu malog i srednjeg poduzetništva na domaćem ali poglavito stranim tržištima. Ciljevi će se pratiti i ostvarivati narednih 5 godina, a do sada je zaposleno 20 ljudi, povećani prihod od prodaje za 45% a od prodaje u na stranim tržištima za 350%

Očekivani rezultati projekta do 2022. su povećanje prihoda od prodaje za 143%, povećanje prihoda od prodaje u inozemstvu za 656% te 29 novozaposlenih.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Mobilisis d.o.o.

New Report

Close