Ostvarite do 50.000 eura financijske podrške kroz program inovacija

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2016. u 11:12
Foto: Bayer

Svrha susreta je na jednom mjestu pobuditi zanimanje farmaceutskih kompanija za tehnološke inovacije koje se razvijaju diljem svijeta, pa tako i u regiji jugoistočne Europe.

Bayer putem svoje inicijative Grants4Apps traži nove načine kako bi IT tehnologijama olakšao veći prodor u područje medicine. Istoimenu inicijativu će predstaviti i u sklopu 1. Konferencije o digitalnoj medicini „Budućnost je sada“ koju organiziraju Večernji list, portal ordinacija.hr i HIT konferencija, a podržavaju ga Bayer kao partner iz područja zdravstva te Netokracija kao medijski partner. Susret će se održati 15. travnja u zagrebačkom Hypo centru.

Svrha susreta je na jednom mjestu pobuditi zanimanje farmaceutskih kompanija za tehnološke inovacije koje se razvijaju diljem svijeta, pa tako i u regiji jugoistočne Europe. Na konferenciji će biti predstavljene najnovije suradnje između liječnika, farmaceutskih i IT kompanija te potencijalne tehnološke inovacije u području zdravstva.

Bayer će predstaviti program akceleratora Grants4Apps koji pomaže startup kompanijama ili timovima s idejama kako poboljšati farmaceutske procese ili omogućiti zdravstvenu njegu što većem broju bolesnika.

Program akceleratora Grants4Apps startup kompanijama pruža podršku u razvoju inovativnih rješenja, bilo da se radi o mobilnim aplikacijama, digitalnim servisima ili medicinskim pomagalima, bez obzira na to bave li se razvijanjem softverskih aplikacija ili hardverske opreme. Jedan od predavača na konferenciji bit će i dr. Jesus de Valle, glavni voditelj Bayerova akceleratora Grants4Apps. Bayer će predstaviti svoj program na korisnom susretu koji organizira u suradnji s Netokracijom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za susret putem mrežne stranice http://www.vecernji.hr/konferencije/buducnost-je-sada/

O programu Grants4Apps®

Inicijativa programa otvorenih inovacija Grants4Apps pokrenuta je 2013. g. kao program za dobivanje masovne podrške u obliku crowdsourcinga. Tvrtka nudi subvencije znanstvenicima i startup kompanijama za njihove projekte u područjima programske i strojne opreme te informacijske tehnologije koji doprinose poboljšanju zdravstvene skrbi ili farmaceutskih procesa. S pomoću akceleratora u program za dobivanje masovne podrške 2014. g. uključen je i novi model otvorenih inovacija u području digitalnog zdravstva.

Akcelerator “Grants4Apps” nudi namjenske uredske prostore za pet digitalnih zdravstvenih startup kompanija koje razvijaju koncepte inovativnih tehnoloških rješenja za zdravstvenu skrb u sjedištu Bayerova poslovnog odjela Pharmaceuticals u Berlinu, gdje će im biti pružena podrška u daljnem razvoju projekata i poslovnih modela. Svaka startup kompanija dobiva financijsku pomoć u iznosu do 50.000 eura te prostore akceleratora “Grants4Apps” na korištenje u razdoblju od otprilike 100 dana. Za to vrijeme Bayer će ponuditi pomoć svojih iskusnih menadžera koji su osim intenzivnog mentoriranja vanjskih suradnika zaduženi i za coaching tih tvrtki. Akcelerator stvara savršeno okruženje za razvijanje najnaprednijih tehnologija u zdravstvu i jača Bayerovo zalaganje za suradnju s mladim poduzetnicima.

Bayer: Science For A Better Life (Znanost za bolji život)

Bayer je globalna kompanija s ključnim djelatnostima u poslovanju Life Science, točnije u područjima zdravstvene skrbi i poljoprivrede. Bayerovi proizvodi i usluge namijenjeni su unaprjeđenju ljudske dobrobiti i kvalitete života. Pritom je jedan od glavnih ciljeva Grupe stvoriti vrijednost putem inovacija, rasta i visoke dohodovnosti. Bayer je posvećen načelima održivog razvoja te društvenoj i etičkoj odgovornosti koju ima kao korporativni građanin. Tijekom fiskalne 2015. g. u Bayeru je bilo zaposleno otprilike 117.000 ljudi, a prihod od prodaje iznosio je 46,3 milijarde eura. Kapitalni izdaci iznosili su 2,6 milijarde eura, a troškovi istraživanja i razvoja 4,3 milijarde eura. Navedeni brojevi uključuju i podatke o poslovanju s visokotehnološkim polimerima koje je 6. listopada 2015. g. izašlo na burzu kao samostalna tvrtka naziva Covestro. Za više informacija posjetite mrežnu stranicu www.bayer.com

Komentirajte prvi

New Report

Close