HEP-ov konkurent dodatno snižava cijene struje

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2013. u 10:44
Robert Golob (Press foto)

Tvrtka GEN-I danas je u sklopu ponude ‘Jeftina struja’ najavila dodatno sniženje cijena električne energije za kućanstva.

Tvrtka GEN-I danas je u sklopu ponude 'Jeftina struja' najavila dodatno sniženje cijena električne energije za kućanstva. Nove cijene i dalje su niže za 10 posto u odnosu na nove cijene HEP-a, ističe se u priopćenju kompanije.

U priopćenju se tvrdi kako od 1. listopada razina uštede korisnika Jeftine struje u segmentu kućanstava bit će skoro jednaka kao i prije HEP-ove najave sniženja. Kućanstva će ostvariti znatne uštede u slučaju prelaska na GEN-I jer će, primjerice, kućanstvo koje se grije na struju ove zime moći uštedjeti skoro 20 posto u odnosu na prošlu godinu, kažu iz kompanije.

"Posebno naglašavamo da HEP ponovno nije objavio snižavanje cijena električne energije za male poduzetnike koji i dalje plaćaju visoku cijenu, dok GEN-I od svog ulaska na tržište jamči uštede i od 30 posto za male poduzetnike", ističe se u priopćenju.

"Pozdravljamo odluku Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) jer je to dobra odluka za sve korisnike u Hrvatskoj te ona potvrđuje naše tvrdnje da je cijena električne energije u Hrvatskoj izuzetno visoka i da postoji mnogo prostora za njezino snižavanje,“ komentirao je najavu HEP-a o sniženju cijena struje predsednik uprave Grupe GEN-I, dr. Robert Golob, i nastavio: "To je odlična vijest za hrvatske potrošače, a još bolja vijest je da i GEN-I od danas nudi još niže cijene pa je još uvijek 10 posto jeftiniji od HEP-a. “

„Kao što smo obećali, odlučili smo dodatno sniziti vlastite cijene u ponudi Jeftina struja jer želimo ostati najjeftiniji ponuđač električne energije na tržištu. To je pozicija koju držimo na svim tržištima gdje poslujemo i smatramo da će to korisnici znati cijeniti. Otkako smo počeli sa snižavanjem cijena na hrvatskom tržištu, smatram da smo na najbolji način pokazali kakve su koristi od ulaska Hrvatske u Europsku uniju te od usvajanja europskih normi u Hrvatskoj", zaključio je Robert Golob.  

 

Komentirajte prvi

New Report

Close