Energoinvest raskida ugovor o prodaji 15 benzinskih crpki u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. lipanj 2016. u 12:26
Foto: Thinkstock

Prema navodima direktorice Energoinvesta Bisere Hadžialjević, tvrtka Dirus Projekt DD u 15 mjeseci nije platila 6,6 milijuna eura, koliko je iznosila kupoprodajna cijena za 15 benzinskih crpki i 2 poslovna prostora na području Hrvatske.

Kompanija Energoinvest, u vlasništvu Federacije BiH, pokrenula je proceduru raskida ugovora o prodaji 15 benzinskih crpki i 2 poslovna prostora u Hrvatskoj, koji su 2014. prodani zagrebačkom Dirus projektu d.d. zbog njihova neizmirivanja obveza, objavio je u četvrtak sarajevski Dnevni Avaz.

Prema navodima direktorice Energoinvesta Bisere Hadžialjević, tvrtka Dirus Projekt DD u 15 mjeseci nije platila 6,6 milijuna eura, koliko je iznosila kupoprodajna cijena za 15 benzinskih crpki i 2 poslovna prostora na području Hrvatske.

"Kupac je bio dužan ugovorenu cijenu u cijelosti jednokratno platiti u roku od 30 dana od potpisa ugovora. Ali, to nije uradio do danas, niti to planira uraditi, što se da zaključiti iz pisanih stavova", rekla je direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević.

Po njezinim riječima, hrvatska tvrtka je u međuvremenu koristila Energoinvestove benzinske crpke te je pojedine ustupila drugim trgovcima nafte. "Primjer je samo benzinska crpka 'Lapad' u Dubrovniku koju je već preuzeo Lukoil", pojasnila je direktorica Hadžialjević.

Bivšu upravu Energoinvesta optužila je da je prodala imovinu Energoinvesta u Hrvatskoj bez bankarskih jamstava te da je imovine prodana za 6,6 milijuna eura iako je stvarna vrijednost barem dva puta veća.

Dirus Projekt je kao jedini ispravni ponuđač 2014. godine postao vlasnik 17 nekretnina Energoinvesta Hrvatska za ponuđenu cijenu od 6,62 milijuna eura. Obvezali su se kako će u razdoblju od tri godine investirati 3,1 milijun eura i preuzeti 61 radnika Energoinvesta Hrvatska d.o.o, kao i da će za njih osigurati radni odnos sukladno hrvatskom Zakonu o radu.

Komentirajte prvi

New Report

Close