Smjena umjesto javne rasprave

Autor: Saša Paparella (VLM) , 09. prosinac 2012. u 22:00

Ministarstvo kulture vratilo se na svoju početnu, apsurdnu poziciju – u instituciji nadležnoj za medije, medijima se ne bavi niti jedan od više stotina zaposlenika.

Smjenom Milana Živkovića, savjetnika za medije u Ministarstvu kulture, državni aparat ostaje bez čovjeka koji je u nekoliko mjeseci pokazao veliku strast prema rješavanju problema u povjerenom mu resoru i imao je argumentiran stav o svakoj medijskoj temi u vezi koje smo ga kontaktirali.

Živkovića, koji se dobro razumije u način funkcioniranja uzornih nam skandinavskih zemalja, glave je došlo istrčavanje s idejom da se, umjesto RTV pristojbe, razmišlja o uvođenju tzv. medijskog poreza, napravljenog po finskom modelu. Prema njemu, bogatiji bi plaćali više, a uštedio bi se znatan novac na uplatnicama, opomenama i troškovima utjerivanja dugova. Umjesto da se sada povede javna rasprava, Živković je dobio otkaz, na ogromnu radost onih odvjetnika i javnih bilježnika koji, zahvaljujući RTV pristojbama, zarađuju desetine milijuna godišnje. A Ministarstvo kulture se vraća na svoju početnu, apsurdnu poziciju – u instituciji nadležnoj za medije, medijima se ne bavi niti jedan od više stotina zaposlenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close