Petros Stathis

Petros Stathis

Investitor u Crnu Goru i zemlje regije te vlasnik kompanije Adriatric Properties. Aktivan je i u bankarskom i biznisu s nekretninama.

Aman Cavtat, vrijedan 50 mil. eura, bit će velika prekretnica u hrvatskom turizmu

Press photo Press photo

Najljepši i najluksuzniji resort u Hrvatskoj, čija izgradnja počinje krajem godine, velika je prilika jer će djelovati kao katalizator za sva tekuća i buduća ulaganja, kao što se dogodilo u Crnoj Gori. Želimo ostaviti trajno nasljeđe na koje će država biti ponosna i koje će potaknuti razvoj.

Hrvatska je spremna za sljedeću stepenicu svog turističkog razvoja - zakoračiti na svjetsku pozornicu kao luksuzna destinacija.

Riječ je o prekrasnoj zemlji bogate povijesti i zadivljujućih prirodnih ljepota, ljudi ovdje imaju pozitivan stav, sposobni su postići mnogo toga i izvan okvira domovine.

Učeći iz primjera Crne Gore i pomaka u turizmu koje je pokrenuo Aman Sveti Stefan, vrijeme je da uspjeh preslikamo na Hrvatsku. Aman Cavtat, vrijedan 50 milijuna eura, čijom izgradnjom krećemo krajem godine, označit će veliku prekretnica za turizam Hrvatske, ali i Balkana u cijelosti.

Riječ je o projektu koji je još jedan primjer za to koliku važnost igraju strana ulaganja kad je u pitanju gospodarski rast regije i koliko je bitno da se istovremeno na poslovni uspjeh investitora nadovezuju poslovni rast i interesi lokalne zajednice. 

Naš je cilj za Hrvatsku jednostavan jer prati ciljeve koje postavljamo kod svakog ulaganja i izgradnje resorta bilo gdje u svijetu - a to je da ostavimo trajno nasljeđe na koje će država biti ponosna i koje će potaknuti daljnji razvoj.   

Pomak prema luksuzu
Aman Cavtat projekt je izgradnje najljepšeg i najluksuznijeg resorta u Hrvatskoj koji ćemo podići pazeći da ne narušimo harmoniju prirode i poštujući lokalnu infrastrukturu. Prilika je ogromna jer djeluje kao katalizator za sva tekuća i buduća ulaganja - kao što se dogodilo u Crnoj Gori.

Resort Aman Sveti Stefan u Crnoj je Gori, naime, podigao razinu ugostiteljske djelatnosti, pokazujući kako odgovornost i poštovanje prema području u kojem djeluješ može biti dokaz da već jedan pomno osmišljen i dobro izveden projekt može otvoriti stotine, pa čak i tisuće radnih mjesta za domaće stanovništvo i pritom svojim primjerom privući nova ulaganja. 

Strane investicije, naime, danas čine više od 30 posto crnogorskog BDP-a, a najviše se to može zahvaliti turizmu, ali i državi koja je stvorila dobru ulagačku klimu za strane investitore.   

Posljednjih godina turističke vlasti u Crnoj Gori prilično su se potrudile kako bi se zemlja pokrenula od jeftine turističke ponude prema izuzetno luksuznim projektima kao što je Aman Sveti Stefan i tako privukla turiste veće platežne moći. To je, također, tržište učinilo privlačnijim stranim investitorima "gladnim" velikog povrata investicije. 

Raste crnogorski turizam
Nakon što je Aman Sveti Stefan prije deset godina obnovljen, list Financial Times ga je nazvao "prvim znakom oživljavanja crnogorskog luksuznog turizma". Upravo turizam danas čini više 20 posto crnogorskog BDP-a, a predviđa se da će narasti na 30 posto do 2028. godine.

Poticaj gospodarstvu
Aman Sveti Stefan slijedili su projekti kao što je, na primjer, Porto Montenegro koji je doveo marinu za skupocjene jahte, hotel sa pet zvjezdica i šoping selo, luksuzne vile, heliodrom i muzej.

Dosadašnja procjena ulaganja samo u Porto Montenegro iznosi preko 450 milijuna eura, što predstavlja veliki poticaj za lokalno gospodarstvo.  Aman Cavtat, što možemo naučiti iz crnogorskog iskustva, ima potencijal odigrati ključnu ulogu u razvoju tekućih investicija, istovremeno podržavajući lokani razvoj, poslovanje i zapošljavanje danas i u budućnosti.

Komentari (2)
  • Vice
    Vice 14:38 6.8.2019.

    Kaze ide napokon i Hrvatska stopama Crne Gore i krece u pravi turizam :-)

  • viewer
    viewer 22:53 5.8.2019.

    O čemu ovaj trabunja? Kao dolazi u zemlju trećeg svijeta i diže stepenicu više s jednim hotelom od 50 mio. €. Zna li on koliko samo Maistra ima prekrasnih hotela i samo hotel Park je veće ulaganje nego ovo, koje Aman najavljuje već desetak godina.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!