Nakon 16 godina napušta čelnu poziciju Allianz osiguranja: Zna se i tko ga zamjenjuje

Autor: Objava za medije , 15. travanj 2019. u 12:26
Foto: press

Pod njegovim vodstvom Allianz je postao drugi najveći osiguravatelj na tržištu i vodeće osiguravajuće društvo na tržištu životnog osiguranja.

Daniel Matić, koji je u Allianz SE-u obnašao funkciju Direktora za aktuarske poslove životnih osiguranja kandidat je za novog predsjednika Uprave Allianz osiguranja te će, po pribavljanju potrebnih odobrenja regulatora, na toj poziciji naslijediti Borisa Galića.

Nakon što je na funkciji predsjednika Uprave Allianz osiguranja proveo četiri uzastopna mandata Boris Galić napustio je društvo 11. travnja 2019. Vodio je proces osnivanja Allianz osiguranja na hrvatskom tržištu i od samog početka rada upravljao poslovanjem društva. Pod njegovim vodstvom Allianz je postao drugi najveći osiguravatelj na tržištu i vodeće osiguravajuće društvo na tržištu životnog osiguranja.

„Zahvalni smo na velikom doprinosu koji je Boris Galić dao Allianzu u proteklih 16 godina. Može se ponositi rezultatima koje je postigao s cijelim svojim timom u tržišnim uvjetima koji često nisu bili pogodni. Cijenimo sve što je učinio za Društvo i želimo mu isti uspjeh u novoj ulozi“, kazao je Petros Papanikolaou, predsjednik uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe.

Daniel Matić profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prelazi na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Na oba se položaja susreo s raznolikim aktuarskim temama i brojnim tržištima osiguranja, uključujući regiju srednje i istočne Europe. Daniel se 2008. pridružio društvu za osiguravateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz.

„Daniel Matić iskusan je menadžer s uspješnim rezultatima u Allianzu SE-u. Zadovoljni smo što upravo on preuzima poziciju predsjednika Uprave Allianza Zagreb i uvjereni da će pod njegovim vodstvom društvo nastaviti rasti i jačati svoj položaj na tržištu”, istaknuo je Petros Papanikolaou.

Komentirajte prvi

New Report

Close