Maria Anargyrou-Nikolić nova direktorica Coca-Cole HBC Hrvatska

Autor: Božica Babić , 19. kolovoz 2015. u 13:07
Foto: Coca-Cola

U Zagreb dolazi s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija…

Kompaniju Coca Cola HBC Hrvatska od prvog kolovoza vodi nova direktorica Maria Anargyrou-Nikolić, objavili su danas iz te kompanije. Uz to što će biti glavna direktorica za područje RH Anargyrou-Nikolić zadužena je i za nadzor nad poslovanjem Coca Cole u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

U Zagreb dolazi s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija i Crna Gora na kojemu je bila od 2013. Prethodno je radila kao direktorica marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream.

U dosadašnjoj karijeri radila je i na više vodećih radnih mjesta u području marketinga u nekoliko grčkih i međunarodnih tvrtki.

Iznimno važnim smatra, kažu u kompaniji, dostizanje standarda izvrsnosti uz neprestano učenje i usavršavanje, a posebno je predana prenošenju znanja i iskustva mladim darovitim osobama. Argumentiraju to i podacima kako su za njezina mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarile rast bruto prihoda i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstile vodeća mjesta na lokalnim tržištima. Dobitnica je i nagrade „Poslovna žena godine“ koju joj je 2013. dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu.

"Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivomu razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja i doprinositi društveno-gospodarskomu razvoju kao važan dionik hrvatskoga gospodarstva i društva,“ kazala je Anargyrou-Nikolić kod preuzimanja nove dužnosti ističući kako joj je – "Iznimno drago što je dobila prigodu biti na mjestu glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska."

Maria Anargyrou-Nikolić rođena je u Grčkoj, diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.

Komentirajte prvi

New Report

Close