‘Analitičarka gospodarstva’ stekla je diplomu Prometa u 40. godini

Autor: Saša Paparella , 07. veljača 2014. u 09:32
Photo: Marko Prpić/PIXSELL

Od Merzel nismo uspjeli doznati čime se bavila prije nego što je postala županica.

Županica Marina Lovrić Menzel vodila je miran i ugodan život.

Već treći mandat zaredom upravljala je svojom, čak i za hrvatske prilike izrazito siromašnom županijom, a ponašala se kao da je guverner Kalifornije- naručila si je automobil vrijedan 430.000 kuna, Audi A 6 s kožnim presvlakama. I sve je bilo idilično dok ju, u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, njena donedavna šefica kabineta Jasmina Jovev nije prozvala zbog navodnog krivotvorenja računa. Tada su se tek  mediji zainteresirali za rad SDP- ove uzdanice, koja je 2005. uspjela preoteti vlast u županiji od HDZ- ovca Đure Brodarca. Za županicu je izabrana i na prvim neposrednim lokalnim izborima 2009., a onda ponovno prošle godine. Na stranačkoj konvenciji 2012.  izabrana je u Predsjedništvo SDP-a.

 

430tisuća

kuna koštao je Audi 6 koji je županica htjela nabaviti

Njen je mandat obilježen s nekoliko afera, a zbog načina na koji je tajkunu Željku Žužiću prodala tvrtku Ceste Sisak navodno je pokrenuta istraga. O županici Marini Lovrić Merzel znamo puno toga, no o prvih 42 godine njenog života prije političke karijere ne zna se gotovo ništa. U njenom službenom životopisu do 2005. piše samo da je "upravljala Poslovnom jedinicom Čazmatransa u Sisku", a kako je diplomirala 2003. čini se da je taj posao radila sa završenom srednjom školom. Kao i razni drugi junaci naše rubrike, završila je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Kad je gostovala u Nedjeljom u 2, nije se mogla sjetiti teme svog diplomskog rada. Na našu pravovremenu poslanu molbu da nam opiše čime se sve bavila do 2005., od županice nismo dobili odgovor pa smo bili prisiljeni sami doći do informacija.

Ispostavilo se da je nekoliko godina radila kao servirka u sisačkoj bolnici, a prije toga je, navodno, obilazila razne tvrtke i nudila odjeću uvezenu iz Turske. Opis misije županice Lovrić Merzel sa službene web stranice njene županije ne odaje osobu koja je diplomirala tek u 40. godini. "Bavi se analitikom gospodarstva u cjelini te pojedinih gospodarskih grana. Sisačko-moslavačka županica želi pokrenuti razvoj ne samo onih područja gospodarstva koja daju najbolje i najbrže rezultate, nego od regionalne i lokalne samouprave stvoriti servis na usluzi svim građanima. U tome je u proteklih sedam godina postigla odlične rezultate". A kakvi su ti rezultati, vidi se  iz plasmana njene županije na ljestvicama gospodarskog razvitka.

Marina Lovrić Merzel CV

  • 1963. rođena u Sisku 
  • 2003. diplomirala na Prometnom fakultetu u Zagrebu 
  • 2005. izabrana za županicu sisačko- moslavačku
  • 2009. osvaja drugi mandat, sada na neposrednim izborima
  • 2012. ulazi u Predsjedništvo SDP-a
  • 2013. po treći put postaje županica, afera s automobilima 
  • 2014. Jasmina Jovev otvara aferu s računima

Komentari (34)
Pogledajte sve

e moj ciruse.neznaju oni što je sarkazam,ali su ga dobro osjetili.
ivana 0123 :”Ja Vas pitam kao bivsi student Fpz-a. Kako ja nisam mogla nastaviti onda studiranje,jer sam zbog mehanike i strojarstva izgubila prava?
Jer nisi prepoznala svoje sposobnosti.

svi koji imaju diplomu prometa od 2000-2007 na reviziju

A propo komentara o Šukerovoj “diplomi”……kasnih osamdesetih godina na stručnim savjetovanjima ekonomista (“financijaša”), Šukera su kolege zvali “Tupko” jer je postavljao takva pitanja iz je bilo očigledno kako taj lik baš ništa ne kužipa nam jke “Tupko” služio za sprdačinu i kao mjera i kriterij…..(pri)gluposti! Da nam je tada netko rekoa ako će Šuki jednog dana biti čak i ministar (i to financija) mi bismo to smatrali …….vicom. Bilo kako bilo, tada je Šuki navodno imao nekakvu diplomu neke više ekonomske škole (dopisnog tipa), a da li je i kada je diplomirao trebalo bi sam Šuki “objasniti”. No, za razliku od Šukija ova županica barem izgleda dopadljivo i pristojno, a za sada ne vidim da joj je bilo što protuzakonito i dokazano. Uostalom…..istina uvijek ispliva na vidjelo pa ako je dotična muljala i krala…..zna se gdje joj je “mjesto”!



https://www.youtube.com/watch?v=p0lMkhKpfes
Županica Žarka Sekulić sa svojim prepoznatljivim osmijehom grli četnika na 0:50.

vidi bradonje a posebno vidi na 1.30 i na 1.41

a vidi ovo četnici pjevaju čavoglave

[/quote]
Kome nije jasno što je balkanska krčma …….. evo je

New Report

Close