ZLZ, Bajakovo i Stara Gradiška do veljače

Autor: Gordana Grgas, Ivica Profaca (VLM) , 27. prosinac 2012. u 14:03
Potpisano je 11 ugovora vrijednih 7,13 mil. eura za granične inspekcije/Željko Mršić/PIXSELL

U Mucić & CO tvrde da će do 1. srpnja završiti radove u Metkoviću, Karasovićima i Pločama, što EU sufinancira sa skoro 2 milijuna eura.

Radovi na trima graničnim inspekcijskim postajama za veterinarski i fitosanitarni pregled za koje je kao izvođač radova ujesen izabrana dugopoljska tvrtka Mucić & CO teku punom snagom, kažu nam u toj tvrtki, i rok za dovršetak 1. srpnja, kada ulazimo u Europsku uniju, bit će ispoštovan.

"Vjerojatno će radovi biti gotovi i ranije, mi obično radimo brzo", rekla nam je Marijana Milun iz komercijale Mucić & CO. Ugovorom s Mucić & CO, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU) je nastavila posao na opremanju hrvatskih graničnih prijelaza ovakvim postajama koje su nužne zbog jačanja veterinarske, fitosanitarne i sanitarne granične inspekcije prema pregovaračkim poglavljima s EU. U posljednjih godinu i pol potpisano je 11 ugovora vrijednih 7,13 milijuna eura za slične objekte u Zračnoj luci Zagreb, na prijelazu Bajakovo i u Staroj Gradiški, od čega će EU pokriti 5,35 milijuna eura. Prema riječima savjetnice za odnose s javnošću u SAFU-u Kristine Tatarović, ti su objekti koje gradi Osijek Koteks pred završetkom, no ipak neće biti gotovi do kraja godine kako je bilo planirano. To je već druga odgoda.

"Tijekom provedbe morala se mijenjati tehnička dokumentacija, odnosno ugrađeni su neki novi tehnički elementi, pa se dovršetak radova očekuje do kraja siječnja 2013. godine", rekla nam je Tatarović, potvrđujući istodobno navode iz Mucić & CO da radovi u Metkoviću, Karasovićima i Pločama teku prema planu. SAFU je ugovor s tom tvrtkom potpisala početkom listopada, čime je dobila 2,6 milijuna eura vrijedan posao na gradnji postaja na graničnim prijelazima s BiH Metković (Nova sela), Karasovići i Luka Ploče. Od spomenutog iznosa, Europska unija će kroz IPA pretpristupni program pokriti 1,96 milijuna eura, odnosno 75 posto ukupne vrijednosti radova. Prema ugovoru, Mucić & CO gradi šest objekata ukupne površine 3220 četvornih metara. Na svakom graničnom prijelazu gradit će se po jedan objekt za veterinarsku i za fitosanitarnu inspekciju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close