Završila Styria:SCOOL akademije za studente – 80 posto polaznika dobilo priliku za nastavkom suradnje

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2015. u 12:26
Foto: Styria

Završila je četvrta generacija Styria:SCOOL akademije koju je pohađalo 20 studenata s 10 različitih fakulteta. Unutar programa čak je 80 posto polaznika dobilo priliku za nastavkom suradnje.

Cilj Styria:SCOOL akademije  je pružiti priliku studentima da nadograde teorijska znanja te im omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije. Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje.

Kroz selekcijski proces odabrano je 20 polaznika od ukupno 250 prijavljenih s 10 različitih fakulteta koji su prošli stručni edukacijski program od strane Styrijinih stručnjaka unutar kojeg su dobili praktični uvid u poslovanje medijske grupacije kroz predavanja i upoznavanje s radom 12 odjela u 6 Styrijinih poduzeća.

Iako je prvotno planirano pružiti priliku za rad trima najboljim polaznicima, studenti su se toliko iskazali da je već po završetku akademije čak 80% polaznika ponuđena prilika za nastavkom suradnje, dok su ostali u razmatranju za buduće prilike.

Styria:SCOOL zaokružena je okruglim stolom „Tržište rada i generacije koje dolaze“ na kojem su polaznici akademije te ostali zainteresirani studenti čuli savjete i osobna iskustva o afirmaciji na tržištu rada od strane poslovne i akademske zajednice: Ivor Bihar (Degordian), Danijel Dadović (Fakultet organizacije i informatike Varaždin), Ivan Todorović (Styria:SCOOL alumni; Sfera 8 IT), Nataša Novaković (Hrvatska udruga poslodavaca) i Ivana Krajinović (Styria Hrvatska).

Dodatnu motivaciju studentima pružila je i prezentacija Ivana Todorovića, polaznika Styria:SCOOL akademije 2014. godine koji je u međuvremenu pokrenuo svoj start-up Sfera 8 IT d.o.o. Ivan je kroz vlastito iskustvo studentima prenio poruku da je ostvarenje svojih snova moguće te im ukazao i na najvažnije izazove koji stoje iza pokretanja vlastite tvrtke.

Ususret novoj generaciji

Polaznici su izrazili zadovoljstvo programom akademije te ističu kako će im znanje i praktični savjeti koje su dobili tokom Styria:SCOOL akademije i okruglog stola biti izrazito korisni za početak poslovne karijere.

Nakon 4 održane generacije i ukupno 68 studenata koji su prošli akademiju s 12 različitih fakulteta iz 6 gradova u dvije države, kreće se u planiranje programa Styria:SCOOL akademije za 2016. godinu.

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL akademiji pozivamo da nam pošalju svoj životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close