Zabavni park pokraj Biograda gotov na proljeće 2015.

Autor: Marija Crnjak , 23. listopad 2013. u 12:09
Glavni projektant bit će Franco Brazzoni, u prvoj fazi investirat će se 13 mil. eura

Projekt Mirnovec Pirotehnike vrijedan više od 25 milijuna eura u fazi je ishođenja građevinske dozvole, radovi bi trebali početi na proljeće.

Na proljeće bi trebala početi gradnja zabavnoga parka Mirnovec pokraj Biograda, u što investitor Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike, planira uložiti više od 25 milijuna eura.

Investitor je trenutačno u fazi ishođenja građevinske dozvole u predjelu prilazne ceste u Crvenu Luku, uz samu Jadransku magistralu, a tematski lunapark trebao bi biti otvoren u proljeće 2015. godine. Kako doznajemo od Franje Koletića, glavni projektant parka biti će Franco Barazzoni iz Italije, a oprema te atrakcije stizat će iz cijelog svijeta. "U prvoj fazi koja će biti gotova do proljeća 2015. godine investirat će se 13 milijuna eura. U drugoj fazi planiramo i gradnju tunelskog akvarija, gdje ljudi hodaju po dnu mora, a okolo plivaju stanovnici morskih dubina", objašnjava Koletić, koji u Parku Mirnovec planira zaposliti 60 ljudi.

Budući zabavni park Mirnovec prostirat će se na oko 50 tisuća kvadrata zemljišta koje je prije četiri godine Koletić otkupio od Grada Biograda za 6,5 milijuna kuna, a na još 20 tisuća kvadrata koje investitor kani uzeti u koncesiju od države planira se parkiralište. "U Hrvatskoj biznis ovog tipa gotovo ne postoji, a kako Mirnovec Pirotehnika već godinama radi u industriji zabave, jako brzo smo ušli u suštinu projekta. Na njemu radimo više od četiri godine, skupljajući kvalitetne informacije, putujući diljem svijeta, od Kine, Amerike pa do gotovo cijele Europe", objašnjava Koletić. Ističe  da će Park Mirnovec biti prvi ozbiljan zabavni park u cijeloj regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close