Za Tour of Croatia dat će četiri milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 06. prosinac 2014. u 15:45
Foto: Marijan Šušenj/PIXSELL

Vijeće Hrvatske turističke zajednice podržalo je financiranje megasportskog projekta Tour of Croatia, koji će se uz sudjelovanje svjetskih biciklističkih ekipa održati u šest regija u Hrvatskoj u travnju 2015.

Vijeće Hrvatske turističke zajednice podržalo je financiranje megasportskog projekta Tour of Croatia, koji će se uz sudjelovanje svjetskih biciklističkih ekipa održati u šest regija u Hrvatskoj u travnju 2015. Iz sustava HTZ-a za to će se natjecanje izdvojiti između 3,5 i četiri milijuna kuna.

Rečeno je to na sjednici Turističkog vijeća, na kojoj je rebalansom financijskog plana HTZ-a utvrđeno da je HTZ i u ovoj godini imao višak prihoda od 71 mil. kn, što će se prebaciti u iduću godinu. Za 2015. HTZ će imati prihod od 328 mil. kn, što je šest posto manje nego u ovoj godini. U 2015. imat će manji prihod od državnoga proračuna za 17 mil. kn nego ove godine, 78 milijuna. Najvažniji projekti bit će brendiranje destinacije, turistički informativni sustav i projekt predsezone i posezone.

Članove Turističkog vijeća zabrinjavaju uz ostalo destimulirajući uvjeti za autobusere, a to su opsežna dokumentacija i visok PDV. Ministar Darko Lorencin izvijestio je da se u suradnji s Poreznom radi na izmjenama uvjeta za autobusere. “Gledamo kako su to riješile druge zemlje i uskoro ćemo izaći s prijedlogom”, rekao je Lorencin. Zadužio je Glavni ured da do proljeća razmotri otvaranje predstavništava u Kini i Južnoj Koreji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close