Za parket iz Đurđevca 22 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 20. srpanj 2017. u 22:00
Foto: Christian Koch (lijevo) u posjetu đurđevačkom Bauwerk Boenu / Grad Đurđevac

Švicarska korporacija preuzela proizvodni pogon od njemačkog Haas Doma.

Švicarska korporacija Bauwerk Boen, koja je krajem prošle godine u Đurđevcu preuzela pogon drvne industrije Haas Dom, u vlasništvu istoimenog njemačkog vlasnika, najavila je velika ulaganja u naredne tri godine.

Već tijekom ove godine uložit će se osam milijuna eura, a naredne godine dodatna četiri milijuna. U razdoblju od 2019. do 2021. u đurđevačku tvornicu parketa, koja zapošljava 130 ljudi, ubrizgat će se još 10 milijuna eura. To su u srijedu najavili izvršni direktor Bauwerk Boen grupe Christian Koch te njegovi suradnici na radnom sastanku s gradonačelnikom Đurđevca Hrvojem Jančijem. Bauwerk Boen vodeći je europski isporučitelj dvoslojnog parketa, odnosno proizvoda visoke kvalitete, a upravo je Hrvatska treća zemlja u kojoj će nastaviti s proizvodnjom. Kako su objavili iz samog Grada, investitori su u razgovoru naglasili da će u cijelosti modernizirati proces proizvodnje ulaganjem u potpuno nove proizvodne linije, pilanu i kotlovnicu.

“U Đurđevac nas je privuklo bogato iskustvo bivše tvrtke i radnika u drvnoj industriji, pristup visokokvalitetnim hrastovim trupcima u regiji i dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji nam osigurava sirovinu. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama omogućit ćemo proizvodnju 2,5 milijuna kvadrata parketa godišnje”, kazao je Koch. Gradonačelnik Janči je komentirao da u Đurđevcu zaista postoji duga tradicija drvne industrije koja će se nastaviti zahvaljujući dolasku jedne od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru.

“Kroz najavljenu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku”, komentirao je Janči. Dodao je da je dogovoreno da će se, u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac, poraditi na stvaranju i edukaciji radne snage koja je potrebna drvnoj industriji. Također je s investitorima razgovarano i o mogućnosti suradnje u korištenju toplinske energije koja nastaje u pogonima ove drvne tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close