Za ispravan stari mobitel 16, a za neispravan osam kuna

Autor: Majda Žujo , 05. lipanj 2013. u 22:00
U četiri dana otkupljeno 560 mobitela/PIXSELL

Otkupljeni uređaji se prosljeđuju Mobis-electronic Servisnom centru koji ih popravlja ili reciklira.

Nakon što se nedavno bacila u biznis otkupa zlata, Hrvatska pošta sada je počela otkupljivati i stare mobitele.

U Pošti tako otkupljuju stare i neispravne iPhone, Nokije, Sony Ericssone, Samsunge, BlackBerryje, Motorole, iPadove, HTC, te Google, Microsoft i LG uređaje, a otkupna cijena, kažu, zavisi od starosti i stanju mobitela. "Cijene za otkup telefona formiraju se prema svjetskim trendovima tržišta otkupa mobilnih uređaja, a mijenja se prema modelu na tjednoj ili čak dnevnoj osnovi, s time da danas mobiteli stariji od pet godina uglavnom više nemaju otkupnu vrijednost. No, korisnici mogu i takve, starije uređaje, predati u poštanskim uredima te će se oni proslijediti na reciklažu", poručuju u Hrvatskoj pošti, a doznajemo kako se za ispravan mobitel može se dobiti tek 16, a za neispravan osam kuna.

Novčana sredstva za otkup uređaja osigurala je tvrtka Mobis-electronic Servisni centar kojoj Pošta proslijeđuje otkupljene uređaje, a oni ih popravljaju ili recikliraju. "Otkup rabljenih mobitela obavlja se u svim poštanskim uredima Hrvatske pošte, a u prva četiri dana od uvođenja nove usluge otkupljeno više od 560 rabljenih mobilnih uređaja", tvrde u Pošti gdje očekuju da će se na mjesečnoj osnovi otkupljivati nekoliko tisuća uređaja. "Otkup starih mobilnih uređaja korisnicima pruža odličnu priliku da se riješe uređaja koji im više nisu potrebni ili su, primjerice, pokvareni. Na ovaj način Hrvatska pošta pridonosi očuvanju okoliša i prirodnih resursa, a ujedno pruža mogućnost vlasnicima starih mobitela da na adekvatan način zbrinu stare uređaje, kako ne bi zagađivali okoliš", poručuju iz Pošte. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Smijeh…rijesis se svih starih mobitela i počastis se kavom i sokom

Pozdrav,

a doznajemo kako se za ispravan mobitel može se dobiti tek 16, a za neispravan osam kuna.
ova informacija nije točna jer se za ispravan uređaj, ovisno o brendu i modelu može dobiti i do 2000,00 kn. npr Iphone 4s neispravan (razbijen) dobije se 600 kn.

New Report

Close