Vozači, oprez! Kamere za nadzor prometa počele slati kazne, evo koje su lokacije

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Sustav u koji je uloženo 200.000 kuna funkcionira na način da postavljene kamere funkcioniraju automatski i u realnom vremenu.

Od jučer su se prekršaji koje su zabilježile kamere za nadzor prometa, a postavljene su na pet lokacija u Rijeci, počeli kažnjavati.

Zato vozači - oprez. Pod nadzorom je pet lokacija u gradu koje i inače bilježe najveći broj prekršaja - riječ je o križanju ulice Riva i Splitske ulice, zatim križanju ulice Riva Boduli i ulica Riva te Ulici lvana Zajca (kod HNK lvan pl. Zajca), ulici Fiumara te Adamićevoj ulici (u blizini Jadranskog trga). Po potrebi postoji mogućnost da se sustav proširi i na druge lokacije, to jest da se kupi još kamera.

Kako piše Novi list, riječ je o sustavu za nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, a koji je predstavljen javnosti sredinom srpnja. Cilj je povećati sigurnost prometa te smanjiti broj prekršaja koje usporavaju regularan tok prometa na ključnim punktovima grada.

Sustav u koji je uloženo 200.000 kuna funkcionira na način da postavljene kamere automatski i u realnom vremenu, od 0 do 24 sata, evidentiraju i dokumentiraju zaustavljanje vozila kroz stvaranje vizualnih zapisa, nakon čega prometni redari odlučuju je li riječ o prekršaju ili ne.

Komentari (4)
 • All
  All 17:36 18.8.2019.

  Prijezine


  Pješake i bicikliste koji nepropisno prelaze cestu neće kažnjavati ?

  Kaznjavati ce se samo nepodobni …

 • Kimselinna
  Kimselinna 1:27 18.8.2019.

  Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na http://Bredhot.com [bredhot.com]

 • dxdy_photo
  dxdy_photo 17:35 16.8.2019.

  ja predlažem da policija plati 50 kn za svaku opravdanu prijavu preko aplikacije Mup… svaki dan bi zaradio minimalnu plaću

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve