Vlada smijenila šefove agencije čija je odluka razbjesnila javnost

Autor: Marija Brnić , 07. svibanj 2015. u 12:36
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Vlada je ne čekajući rasplet oko slučaja imovinskih kartica dužnosnika u Hrvatski sabor uputila odluke o razrješenju ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače i njegove zamjenice Dubravke Dolenc.

Vlada je ne čekajući rasplet oko slučaja imovinskih kartica dužnosnika u Hrvatski sabor uputila odluke o razrješenju ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače i njegove zamjenice Dubravke Dolenc

Jutros je još gostujući u programu Hrvatskog radija Dubravka Dolenc pojašnjavala kako je odluka o povlačenju dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika, točnije bračno stanje, broj djece, podaci o kreditu podignutom prije početka obnašanja dužnosti, doneseno ne pod pritiskom dužnosnika, nego sljedeći praksu europskih zemalja i Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

No, Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa uklonilo je kartice s interneta, a da agencija to nije znala, ustvrdila je, te zaključila da je slučaj bio posljedica nedostatka komunikacije Agencije i Povjerenstva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a da uplate razliku kamata u državni proračun, npr. obračunati po 6,5% , ma dobro ova država i stoji, obzirom na koji se sve način sisa od nje

New Report

Close