Vlada neće ulagati u dionicu pruge Skradnik – Rijeka, neisplativa je

Autor: Agencija VLM , 07. svibanj 2013. u 17:11
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nismo odustali od Omble, a očekujemo i skoru gradnju Plomina C. Važan nam je i projekt luke Rijeka, rekao je premijer na ProInvestu.

– Obećavali smo malo, ali prije svega red i rad – poručio je premijer Zoran Milanović malobrojnim poduzetnicima koji su došli poslušati gotovo cijelu Vladu na zadnje izdanje ProInvesta koji se održao na Zagrebačkom velesajmu. U dvorani u koju stane i do 1000 osoba sjedilo je svega 200-tinjak ljudi iako se njih 450 akreditiralo, od kojih su većina bili zaposlenici ministarstava i predstavnici suorganizatora HGK, HOK-a te Hrvatske udruge poslodavaca.

Govorilo se uglavnom o potezima Vlade u zadnjih godinu dana, koji su se više puta ponavljali. Tako je Milanović istaknuo da od Omble nisu odustali, a da očekuje i skoru gradnju Plomina C. Premijer je kao iznimno važan projekt naglasio i luku Rijeka.

– Čak i da ne radimo ništa, nešto bi se dogodilo, naročito u luci Rijeci – kazao je Milanović.

I dok Milanović misli da je luka Rijeka važan projekt, njegov ministar Siniša Hajdaš Dončić priznao je da Vlada odustaje od nizinske pruge Botovo – Rijeka. Točnije, od projekta se samog ne odustaje, ali se neće uložiti dvije milijarde eura u dionicu Skradnik – Rijeka pa će brzina vlakova na pruzi ostati 160 kilometara na sat jer nema dovoljno tereta za Rijeku te bi investicija bila neisplativa.

Osim o ulaganjima, govorilo se i o proračunu i o poreznoj presiji na gospodarstvo. Milanović je uvjereno tvrdio da se gospodarstvu olakšalo, a građanima otežalo. Što se tiče rashoda države, istaknuo je da je neodgovorno trošiti više nego se ima i sindikatima poručio: ako nema, nema! Najavio je da će država prodati sve osim esencijalnih tvrtki.

– Veliki javni sektor opterećuje politiku kadroviranjem i zbrinjavanjem – požalio se.

Komentirajte prvi

New Report

Close