Vipnet provodi reorganizaciju, otpušta 100 ljudi

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 17. prosinac 2014. u 11:42
Vipnet istovremeno zapošljava 12 ljudi/Željko Lukunić/PIXSELL

Iz kompanije ističu sve teškoće s kojima se suočavaju na hrvatskom tržištu.

Vipnet, telekom operator u procesu je reorganizacije, točnije sto ljudi ostat će bez posla. U Vipnetu pojašnjavaju razloge takve odluke kao i okolnosti koje su do toga dovele.

'Zbog dugotrajne recesije, regulatornih i poreznih promjena, nepovoljne poslovne klime i snažne konkurencije cjelokupni telekomunikacijski sektor u Hrvatskoj u padu je već pet uzastopnih godina, a EBITDA marže na hrvatskom telekom tržištu su među najnižima u Europi, naglašavaju u Vipnetu. I rezultati Vipneta, u najvećoj mjeri upravo zbog ovih vanjskih faktora, u zadnjih nekoliko godina nazaduju. "Dio promjena koje Vipnet provodi odnosi se na procesne te organizacijske promjene u kojima se neki odjeli spajaju s drugima, neki ukidaju, a neki novi formiraju. Promjenama u organizaciji se broj radnih mjesta zaposlenika i menadžera smanjuje za ukupno 100", priopćili su iz Vipneta.

Za zaposlenike koji odlaze iz poslovno uvjetovanih razloga, osigurane su otpremnine u visini pola plaće po godini neprekinutog staža u kompaniji te još jedna do pet plaća zavisno o godinama života i staža, kao i pravo na isplatu dijela bonusa onim zaposlenicima koji to pravo ostvaruju, pojasnili su u Vipnetu. Istovremeno, interno je raspisan natječaj za 12 radnih mjesta za pozicije na koje se mogu prijaviti i zaposlenici obuhvaćeni procesom, obavještavaju iz Vipneta. Po završetku reorganizacije u Vipnetu će i dalje raditi preko tisuću zaposlenika, s glavnim ciljem osiguranja što bolje i konkurentnije ponude svim sadašnjim i budućim korisnicima Vipnetovih proizvoda i usluga, stoji u odgovorima Vipneta.

Komentirajte prvi

New Report

Close