Agrokor će zaposliti do 1500 novih radnika, Atlantic 270

Autor: Darko Bičak, Lidija Kiseljak/VL , 08. siječanj 2014. u 12:45
ATGR najavljuje zapošljavanje 270 radnika

U Agrokoru potvrđuju da će zaposliti nove radnike. Atlantic planira zaposliti 270 osoba u različitim segmentima poslovanja.

Najavljene investicije kroz širenje pogona ili ulaganje u potpuno nove projekte daju šansu da se osjeti oporavak u gospodarstvu, pa tako i na tržištu rada. No, prema očekivanju analitičara, tržište rada oporavak će osjetiti tek u 2015. godini.

"Mislim da će nezaposlenost i u ovoj godini biti na istoj razini kao i prošle, na oko 20 posto", kaže Iva Tomić, analitičarka EIZ-a. Bernard Jakelić iz HUP-a vjeruje da će doći do restrukturiranja na tržištu rada, odnosno da će istodobno s otpuštanjem radnika u nekim branšama doći do zapošljavanja u nekim drugim sektorima. Takav trend, prema podacima HZZ-a, vidljiv je bio još prošle godine. Prema posljednjim podacima, u 11 mjeseci smanjen je ulazak u evidenciju nezaposlenih na godišnjoj razini, dok je 2012. bio povećan.

Istodobno, povećan je trend izlaska iz evidencije zbog zapošljavanja i samozapošljavanja. U 2013. za 7,9 posto povećana je potražnja za radnicima. Najviše se zapošljavanje osjetilo u prerađivačkoj industriji, trgovini, turizmu i ugostiteljstvu te graditeljstvu. U resornom ministarstvu rada smatraju da velik pomak na tržištu rada u lošoj gospodarskoj situaciji imaju mjere za zapošljavanje. Prema očekivanju portala Posao.hr, porast zapošljavanja očekuje se ove godine u djelatnostima kao što su IT, trgovina te djelatnostima vezanim za projekt legalizacije i certificiranja nekretnina. 

Trebat će im trgovci, inženjeri, informatičari…

Agrokor: Zaposlit ćemo 1000-1500 ljudi

U Agrokoru potvrđuju da će zaposliti nove radnike, čak njih 1000 do 1500, ali zasad ne konkretiziraju gdje. No s obzirom na planove koje ima taj koncern, a posebno nakon ulaska u turizam ta brojka ne čudi. Karisma Adriatic prošle je godine preuzeo Koločep, gdje su već postavili planove, uskoro će se krenuti u obnovu hotela Živogošće, a planova ima na još nekoliko turističkih objekata. Plan je ulaganje u nove trgovačke centre, poljoprivredne objekte, ulaganja u novi poslovni centar u Radničkoj, u novu liniju u Jamnici te u nove informacijske tehnologije.Nastavljaju i s investicijama u obnovljive izvore energije, odnosno u bioplinska postrojenja i solarne elektrane. Agrokor u 2014. planira ulaganja do milijarde kuna, a među traženim zaposlenicima mogli bi se naći trgovci, inženjeri, informatičari, 
tehnolozi…  

Adris grupa

S novim investicijama 50 novih radnika 

U rovinjskoj Adris grupi, koja je nedavno preuzela Croatia osiguranja, objašnjavaju da nova zapošljavanja u ovoj kompaniji ovise ponajprije o novim investicijama. Kako ističe Predrag Grubić, direktor Korporativnih komunikacija Adrisa, Grupa planira i ove godine investirati približno 500 milijuna kuna. Nova ulaganja se ponajprije odnose na turistički sektor te proizvodnju zdrave hrane. Riječ je o tvrtkama Maistra i Cromaris u kojima se planira zaposliti pedesetak novih radnika.

Atlantic grupa

Planiramo zaposliti 270 ljudi 

Atlantic grupa planira zaposliti 270 osoba u različitim segmentima poslovanja, od čega se najveći dio odnosi na hrvatsko tržište (203 nova zaposlenika). Najveći dio novih radnih mjesta u Hrvatskoj proistječe iz projekta nove tvornice sportske prehrane u Novoj Gradišci (oko 105 zaposlenika) i širenja distribucijskog poslovanja suradnjom s novim principalima (oko 74 zaposlenika), otvaranja novih ljekarni/specijaliziranih prodavaonica medicinskih proizvoda Farmacia te otvaranja SAP competence centra. Drugi po veličini rast zaposlenosti gledajući po tržištima ima Slovenija sa 36 novih zaposlenika, od čega se najveći broj odnosi na širenje distribucijskog portfelja preuzimanjem novih principala. Slijede sa 15 novih zaposelnika Srbija zbog širenja distribucije i Rusija zbog očekivanog rasta prodaje.

Belupo u trendu

Računaju za 60-ak novih 

Belupo u ovoj godini planira zaposliti šezdesetak novih zaposlenika. Najveći broj njih potreban je u sektorima Proizvodnje (19);  Međunarodnih tržišta (24) te Kontroli kvalitete (4).

Komentari (16)
Pogledajte sve

***ne kužite opće ekonomiju vlastite države…Toda s obzirom na broj zaposlenih ima pravo ove godine uzeti 1500 radnika na poticaj, a Tedeski 270… i uzet će… nitko mu ne brani da otpusti drugih 1500 i 270, što mora ili nemora…ovdje je novinar u celofan zapakirao u gornji naslov, ovaj stvarni “Agrokor ove godine ima pravo zaposliti 1500 radnika s burze na POTICAJ, a Atlantic 270 na POTICAJ”

jeli to onaj branimir koji neda srati koncernove radnice????????????

ako netko radi u trgovini 10,20,30,godina i više ,nemože se to zvati ,trenutni posao………..


U Osijeku je Glavaš dao popis, tko mora biti zaposlen u Plodinama.

e hebemti pa na sta smo spali. da se za posao od 3k kuna mora ici preko veze “visoke” politike. zemljo otvori se.

New Report

Close