Varaždinskoj županiji priznanje za najbrže izdavanje dozvola gradnje

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2015. u 10:21
Thinkstock

U okviru Vladine investicijske konferencije “Invest HR”, Varaždinska županija dobila je priznanje za najbrže izdavanje dozvola gradnje INVEST HR 2015 za industrijski projekt u vrijednosti većoj od 5 milijuna eura koji se realizira u poduzetničkoj zoni.

U okviru Vladine investicijske konferencije “Invest HR”, Varaždinska županija dobila je priznanje za najbrže izdavanje dozvola gradnje INVEST HR 2015 za industrijski projekt u vrijednosti većoj od 5 milijuna eura koji se realizira u poduzetničkoj zoni. Naime, Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije izdao je građevinsku dozvolu tvrtki PRESS GLASS d.o.o. za jedan dan, a ovo rekordno izdavanje dozvole rezultat je izvrsne suradnje samog Upravnog odjela, investitora, projektanta i svih javnopravnih tijela  koja izdaju posebne uvjete.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar je preuzimajući nagradu izrazio nadu da će se ovo rekordno brzo izdavanje dozvole iskoristiti kao reklama za cijelu Hrvatsku kroz kanale gospodarske diplomacije, a s ciljem privlačenja novih investitora.

– Naše veleposlanike i počasne konzule treba upoznati s mogućnostima ovako brzog izdavanja dozvola jer to sigurno može pomoći da poslovnu zajednicu i strane ulagače, u zemljama u kojima žive i rade, animiraju i uvjere da se isplati ulagati u Hrvatsku – rekao je župan poželjevši da ovakva priznanja motiviraju sve na intenzivniju suradnju i dodatno ubrzaju pokretanje novih investicijskih ciklusa u našoj državi.

Pojasnio je i kako će zahvaljujući brzom izdavanju građevinske dozvole tvrtki PRESS GLASS d.o.o. i još nekima, kroz nekoliko tjedna biti otvoreni pogoni u kojima će biti zaposleno 500 radnika. Inače, tvrtka PRESS GLASS d.o.o. bavi se proizvodnjom ravnog stakla te izgradnjom nove tvornice za proizvodnju IZO i kaljenog stakla žele proširiti svoju proizvodno industrijsku djelatnost.

Glavni cilj konferencije je predstavljanje investicijskih mogućnosti i potencijala Republike Hrvatske domaćoj i međunarodnoj poslovnoj zajednici s naglaskom na uspješno realizirane investicijske projekte. Kroz panel rasprave predstavile su se provedene mjere i programi Vlade Republike Hrvatske koji su direktno utjecali na poboljšanje uvjeta poslovanja i investiranja u RH s ciljem jačanja investicijskih aktivnosti domaćih i stranih tvrtki.

Investicijska konferencija idealna je prilika za razmjenu iskustava i uspješnih primjera investiranja u RH, ali ujedno i dobra prilika za dijalog poslovne zajednice i predstavnika Vlade RH, a s ciljem daljnjeg unaprjeđenja investicijskog okruženja.

Konferenciji su nazočili zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić i pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije Mario Sačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close