Uskoro počinje gradnja resorta na Kostabeli u Rijeci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2014. u 14:31
Vojko Obersnel (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Ugovor se potpisuje s tvrtkom Tre Invest, registriranom u Hrvatskoj, a povezanom s češkom tvrtkom JTH.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovitoj konferenciji za novinstvo izvijestio da će se za nekoliko dana potpisati kupoprodajni ugovor s češkim investitorima za zemljiše uz more na riječkom predjelu Kostabela te se početak gradnje turističkog kompleksa očekuje do kraja ove godine.

Ugovor se potpisuje s tvrtkom Tre Invest, registriranom u Hrvatskoj, a povezanom s češkom tvrtkom JTH.

Obersnel je kazao da su se predugovorom investitori obvezali kupiti ovo zemljište za 34 milijuna kuna, a cjelokupna njihova investicija se procjenjuje na oko 50 milijuna eura.

Izgradit će se hotel sa 113 soba s fitness centrom, manji kongresni centar te 24 vile i vanjski bazen. Ukupna bruto razvijena površina svih građevina je 25.000 četvornih metara.

U sklopu radova uredit će se i cesta iznad kompleksa, odnosno glavna prometnica između Rijeke i Opatije, investitor će nasuti i urediti šljunčanu plažu ispod kompleksa, a obnovit će se i šetnica uz more koja će ostati otvorena za sve građane, najavio je gradonačelnik.

Obersnel je naglasio da je odluka investitora da toliki novac uloži u Rijeku zasigurno vezana uz pozitivan trend turističkog prometa u gradu.

Novi resort će se nalaziti na zapadnom predgrađu Rijeke, u blizini zaljeva Preluk. Na toj je lokaciji nekoliko zapuštenih zgrada, ranije namijenjenih za ugostiteljstvo. Prije dvadesetak godina je grad Rijeka dao ovaj prostor u zakup poduzetniku Edinu Delibegoviću, a nakon što se on povukao iz tog posla, ostalo je nekoliko milijuna kuna nepodmirenih potraživanja grada. Od tada je taj prostor neiskorišten.

Komentirajte prvi

New Report

Close