Uhićen Josip Klemm zbog financijskih malverzacija

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2014. u 18:42
Josip Klemm. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uhićen je bivši specijalac, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao te direktor i vlasnik tvrtke Klemm security Josip Klemm, piše Večernji.hr.

Uhićen je bivši specijalac, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao te direktor i vlasnik tvrtke Klemm security Josip Klemm, piše Večernji.hr.

MUP je, bez navođenja identiteta, objavio da je uhićen zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Sumnjiče ga da si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kune, iznos za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba. Nakon provedenih dokaznih radnji Klemm će biti doveden pritvorskom nadzorniku.

"Postoje osnove sumnje da je uhićenik, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava, koja društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Komentari (19)
Pogledajte sve

josip-klemm-priveden-je-kako-bi-se-zastrasilo-njega-i-sve-druge-koji-su-nepocudni-aktualnoj-vlasti

“Josip Klemm priveden je kako bi se zastrašilo njega i sve druge koji su nepoćudni aktualnoj vlasti.
Josip Klemm priveden je kako bi aktualna vlast – Linić, Josipović, Pusić, Milanović i ostali- poslali poruku
– ako se zalažeš za demokratsku, europsku Hrvatsku, kopat ćemo po tvojim poslovima sedam, deset, koliko god godina unatrag je potrebno, nešto ćemo ti napakirati, osudit ćemo te, oduzeti ti tvrtku, nastradat ćeš.”….

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zeljka-markic-josip-klemm-priveden-je-kako-bi-se-zastrasilo-njega-i-sve-druge-koji-su-nepocudni-aktualnoj-vlasti/740623.aspx


Josip Klemm, junak i heroj domovinskog rata, živa legenda. Samo jedno u nizu skretanja pozornosti sa katastrofalne situacije u državi od ove izdajničke vlsti. Drži se Josipe.

Zanimljiva teza: ako si branitelj, ne možeš biti van zakona!

Dovoljno je samo da shvatite prirodu pohlepe. Ne treba ništa drugo da uradite da bi se oslobodili toga; pravo razumijevanje će vam pojasniti tu čitavu zbrku.

Čovjek je ispunjen ukoliko je u skladu sa univerzumom; ako nije u harmoniji sa umiverzumom tada je prazan, potpuno prazan. A iz te praznine dolazi pohlepa. Pohlepa treba da to popuni: novcem, kućama, namještajem, prijateljima, ljubavima – bilo čime jer čovjek ne može da živi u praznini. To je užasavajuće, to je sablazan života. Ako ste prazni i ako nema ništa u vama, nemoguće je da živite. Da biste osjetili da imate dosta toga unutar vas postoje samo dva načina: ili ćete se uskladiti sa univerzumom… Tada ste ispunjeni sa svime, sa svim cvijećem i svim zvijezdama. Oni su u vama isto kao što su i izvan vas. To je istinska ispunjenost. Ali ako to ne radite, a milioni ljudi to ne rade, onda je lakši načun da se ispunite bilo kakvim smećem.

Pohlepa jednostavno znači da osjećate duboku prazninu i želite da je ispunite sa bilo čime; nije bitno sa čime. Ako jednom to shvatite, onda ne treba ništa da radite sa svojom pohlepom. Vi treba da radite na vašem povezivanju sa cjelinom kako bi nestala vaša unutrašnja praznina. Sa time će svaka pohlepa nestati. To ne znači da treba da počnete da živite nagi; to jednostavno znači da ne treba da živite samo sakupljajući stvari. Uvijek kada nešto zatrebate, to ćete moći imati.

Zato postoje mnogi pravci i mnogi načini da se ispuni praznina, iako se ona nikada ne može ispuniti do kraja; ona ostaje prazna, a vi bivate tužni jer toga nije nikada dosta. Uvijek je potrebno više, a zahtjev za time nikada nema kraja. Zato ja pohlepu ne uzimam kao želju; to je neka vrsta egistencijalne bolesti. Vi nijeste u skladu sa cjelinom, a samo to usklađivanje sa cjelinom vas može učiniti zdravim. To usklađivanje sa cjelinom vas čini svetima.

Veoma je čudno da riječ zdravlje i riječ svetost dolaze iz istog korijena riječi cjelovitost. Kada osjetite sjedinjenost sa cjelinom, sva pohlepa iščezne. Inače… što su religije radile? One su pomiješali pohlepu sa željom, zato pokušavaju da to potisnu, i kažu: “Nemojte biti pohlepni.” Tada se čovjek okreće drugoj krajnosti, ka odricanju. Čovjek obično gomila stvari – pohlepna osoba – i ako osoba želi da se oslobodi toga, ona počinje da se odriče. Tada i tome nema kraja, takođe.

Po meni, pohlepa uopšte nije želja. Zato ne treba ništa da radite sa pohlepom. Vi treba da shvatite prazninu koju pokušavate da ispunite, i postavite sebi pitanje: “Zašto sam prazan? Čitava egzistencija je veoma puna, a zašto sam ja prazan? Možda sam izgubio pravac; ja se više ne krećem u istom pravcu, ja više nijesam egzistencijalan. U tome je razlog moje praznine.” Zato budite egzistencijalni. Opustite se i približite se egzistenciji kroz tišinu i mir – u meditaciji.

Jednog dana ćete uvidjeti da se ispunjeni – prepunjeni, prelivate se – radošću, blaženstvom, blagostanjem. Vi imate toliko toga da ga možete dati čitavom svijetu, a ipak da se ne ispraznite. Toga dana ćete po prvi put osjetiti da nema nikakve pohlepe – za novcem, za hranom, za stvarima, za bilo čim. Vi ćete tad živjeti prirodno, i sve što vam bude potrebno ćete naći. I tada više nećete živjeti sa stalnim osjećajem pohlepe koju ne možete ispuniti, sa ranom koju ne možete izliječiti.

OSHO

Beyond Psychology

Pohlepan čovjek muči dvostruku muku: kako zgrnuti novac i kako ga potrošiti.

Svi oni koji neprirodno za nečim čeznu, često izgube i ono što posjeduju.

Svinju može samo smrt odvojiti od mekinja.

Ambicija je zapravo pohlepa za moći.

Svijet ima dovoljno za svačiju potrebu, ali nema dovoljno za svačiju pohlepu.

New Report

Close