U Vrbniku na Krku otvaraju prvi hrvatski vinski hotel

Autor: Marija Crnjak , 06. srpanj 2016. u 13:19
Sobe su posvećene sortama vinove loze

Franjo Toljanić u Vinotel Gospoja uložio 35 milijuna kuna.

Sredinom srpnja u Vrbniku se otvara Vinotel Gospoja, hotel s četiri zvjezdice u koji je investitor Franjo Toljanić uložio 35 milijuna kuna. Radi se o prvom vinskom hotelu u Hrvatskoj, te prvom hotelu visoke kategorije u Vrbniku na Krku, mjestu poznatom po autohtonoj sorti vina, Vrbničkoj Žlahtini.

Obitelj Toljanić ima dugu tradiciju uzgoja žlahtine, proizvodnje vina i domaćih rakija, a ugostiteljstvom se bave zadnjih 20-tak godina u okviru Poljoprivredne zadruge Gospoja. "Željeli smo našu priču proširiti na tematski hotel i graditi je na temi vina, ne samo žlahtine nego svih drugih hrvatskih autohtonih sorti i vinskih regija kojima ćemo posvetiti naše hotelske sobe. Cilj nam je i kroz ostalu ponudu hotela širiti i promovirati vinsku kulturu", kaže Franjo Toljanić.

Vinotel Gospoja imat će 23 smještajne jedinice s 58 ležaja, osam soba bit će posvećeno crnim, a devet bijelim sortama vinove loze, a pet luksuznih soba Vrbničkoj žlahtini. Blagodati vina i ulja sjemenki grožđa koristit će se i u wellness centru, kao i u ugostiteljskoj ponudi. Investitor će u novom vrbničkom hotelu zaposliti ukupno oko 15 ljudi, planira biti otvoren veći dio godine. Investiciju dijelom pokriva kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a povrat planira za 10 godina. Uz hotel nabavlja i minibus za različite izlete koje planira nuditi svojim gostima. Računa na automobilske goste, ali i one koji dolaze zrakoplovima na krčki aerodrom, posebno s njemačkog i skandinavskog tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close