U Solinu hotel od 45 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 10. veljača 2016. u 16:10
Arhivska fotografija: Thinkstock

Sa svadbi na hotele.

Nakon deset godina u ugostiteljstvu, splitski poduzetnik Stipe Dolić, koji je na lokalnom tržištu najpoznatiji kao vlasnik restorana i dvorana za održavanje svečanosti, odlučio je proširiti biznis sa svadbama i ući u hotelijerstvo. U prosincu prošle godine otvoreno je gradilište na Dolićevu hotelu Porta Salonae, na zemljištu uz arheološko nalazište i kompleks kulturnog-informativnog centra u Solinu.

Investicija je vrijedna 45 milijuna kuna, a gradilište je u sklopu posjeta Splitsko dalmatinskoj županiji u utorak obišao ministar turizma Anton Kliman. "Procijenili smo da je ulaganje u turizam dugoročno isplativ projekt, posebno u splitskoj regiji, kojoj nedostaje hotelskih kapaciteta. Željeli smo iskoristiti golem i dosad slabo iskorišten potencijal nalazišta stare Salone, koje se također uređuje", objasnio je Stipe Dolić za Poslovni dnevnik. Investicija se realizira dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a.

Hotel Porta Salonae imat će 4+ zvjezdica, 47 soba, wellness, bazen te kongresnu dvoranu za 300 ljudi. Plan je da radi cijele godine, uz razvoj kulturnog i vjerskog turizma, a u sljedećem razdoblju planira se i uređenje plaže Kašjuni, do koje će biti organiziran prijevoz za goste. Inače, ministar Kliman jučer je posjetio i hotel "Cornaro" u vlasništvu tvrtke Manas. Hotel je otvoren u srpnju 2014. godine, a od otvorenja smještajni kapaciteti su povećani na 74 sobe, tri apartmana i jedan premium apartman. Investitori hotel namjeravaju proširiti te se očekuje gradnja dodatnih 55 smještajnih jedinica.

"Investicije su jedan od temelja daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, a upravo se u ovoj županiji događa jedan od najvećih investicijskih ciklusa. Razvijaju se i turističkih proizvodi te stvaraju kreativne ponude, što svakako pridonosi povećanju BDP-a. Davat ćemo potporu takvim projektima i podržavati inicijative koje turizam čine konkurentnijim", istaknuo je ministar Kliman. 

Komentirajte prvi

New Report

Close