U ponedjeljak kreće Peti program HRT-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. prosinac 2017. u 09:53
Foto: Robert Anić / Pixsell

Pristup satelitskomu signalu bit će moguć u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novome Zelandu.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 1. siječnja pokreće svoj Peti program (HRT – HTV 5) namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske te međunarodnoj javnosti, objavljeno je na mrežnim stranicama HRT-a. 

 Pristup satelitskomu signalu bit će moguć u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novome Zelandu, a emitirati će specijalizirane sadržaje namijenjene hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti, odabir sadržaja četiriju HRT-ovih nacionalnih televizijskih programa te izbor iz arhivskoga materijala Hrvatske radiotelevizije. 

 Među tim sadržajima bit će televizijske vijesti na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku te dokumentarne serije Otkrivamo Hrvatsku i Hrvatska, moj izbor u kojima je portretirana sudbina iseljenih Hrvata, povratnika i stranaca u Republici Hrvatskoj. Na rasporedu će biti i dokumentarni sadržaji koji prate povijesne veze Hrvatske i svijeta i bilježe vrijednost hrvatske kulturne baštine te specijalizirana emisija za hrvatske manjine i iseljeništvo, odnosno hrvatski narod u BiH. 

 Namjera je uredništva Petoga programa HRT-a u što skorije vrijeme spomenute sadržaje ponuditi i na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku kako bi se Hrvatsku u svjetskim razmjerima učinilo bliskom ne samo mlađim naraštajima hrvatskih iseljenika, nego i strancima.

 Osmosatni program, koji će sadržavati približno devedeset minuta specijaliziranih sadržaja na dan, emitirat će se još dvaput dnevno kako bi se pokrile sve vremenske zone i područja sa znatnim brojem hrvatskih iseljenika. Podrobniji podaci o programskome rasporedu Petoga programa moći će se pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, na podstranicama raspored.hrt.hr te na teletekstu, od ponedjeljka, 1. siječnja. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

naravno, nakon 4 beskorisna programa koja svi mi plaćamo iako ih u velikoj većini uopće ne gledamo, sada bitange uvode i 5-i program koji ćemo opet mi plaćati! pa stvarno smo narod ovaca!!!

New Report

Close