U Čazmi će Talijani proizvoditi namještaj za hotele

Autor: Božica Babić , 08. prosinac 2014. u 22:00
Drago Veselčić i Elvio Florian

Florian grupa u RH kani uložiti još najmanje 150 mil. kn i zaposliti još 150 ljudi.

Kalvarija Drvne industrije Čazma dobila je sretnu završnicu. Tvrtka je 2012. zaključila s 10 mil. kn gubitka, 2013. minus je skočio za 4,5 mil. kn, a odbijen je i zahtjev za predstečaj.

Nije, međutim, stavljen lokot na ulaz, već je stigao novi vlasnik, talijanska Florian grupa. Vlasnici su braća Elvio i Stefano Florian koji su prvu tvrtku u Hrvatskoj Elda drvo osnovali 1994. radi prometa drvnom sirovinom. Preuzeli su 2011. tri poduzeća koja se bave preradom drvne sirovine u poluproizvode: Elvio u Pleternici, Lignum u Lipovljanima, OTK u Kaštelancu. U svima su uz dokapitalizaciju realizirali velika ulaganja. U najnovijoj akviziciji čazmanske tvrtke kapital je uvećan s 1,5 na devet milijuna kuna.

U RH su dosad uložili oko 100 mil. kn, kane uložiti još najmanje 150 milijuna, s kojima će uz postojećih 430 zaposlenika otvoriti još 150 radnih mjesta, najavljuje Elvio Florian. Većina novih radnih mjesta bit će vezana uz Čazmu, gdje imaju velike planove. Ondje će, najavljuje Florian, izgraditi tvrtku koja će postati vodeća u regiji u proizvodnji namještaja za opremanje hotela i ureda, namijenjenog tržištima visokog cjenovnog razreda. Pet hrvatskih tvrtki lani je ostvarilo više od 160 milijuna kuna prihoda. Floriani ciljaju postati najveća grupacija u drvno-prerađivačkom sektoru u Hrvatskoj. Ubuduće će tvrtku u Mađarskoj voditi tim iz Hrvatske koji će koordinirati Drago Veselčić, član Uprave DI Čazma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close