U Đakovu se gradi najveći laboratorij u regiji za kontrolu hrane vrijedan 20 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 10. prosinac 2014. u 16:44
Arhivska fotografija: Grgur Žućko / Pixsell

U realizaciju projekta vrijednog 20 milijuna kuna kreće se idućeg proljeća.

Đakovački Inspecto koji se bavi kontrolom kvalitete hrane i poljoprivrednih proizvoda "zagrizao" je u novu investiciju – izgradnju najvećeg laboratorija u regiji za kontrolu hrane.

U realizaciju projekta vrijednog 20 milijuna kuna kreće se idućeg proljeća. Prostirat će se na površini od 2500 četvornih metara, a bit će smješten na ulazu u Osijek.

– Trenutačno radimo u četiri laboratorija na različitim lokacijama, na ukupno 1000 "kvadrata" što nam je glavni problem pa se zbog prostora ne možemo dalje razvijati. Ovako ćemo sve objediniti na jednom mjestu, u Osijeku – kaže Ante Nevistić, direktor i vlasnik Inspecta koji trenutno zapošljava 55 radnika, a s realizacijom ove investicije taj bi se broj trebao povećati za još njih 20. Projekt izgradnje i opremanja laboratorija spreman je i za apliciranje prema fondovima EU.

– Imamo svu potrebnu dokumentaciju kao i građevinsku dozvolu. Bilo bi idealno kada bismo preko fondova uspjeli sufinancirati projekt do 45 posto njegove ukupne vrijednosti. No, u taj projekt definitivno ulazimo – jasan je on. Ljudsku kao i hranu za životinje, ali i poljoprivredne proizvode, žitarice, uljarice te tla i mineralna gnojiva "inspectovci" kontroliraju već 16 godina u cijeloj Hrvatskoj, a surađuju s velikim poljoprivrednim sustavima poput osječkog Žita, Osatina grupe, zagrebačkog Granolija, Agronoma, ali rade i u Luci Rijeka na izvozu roba.

Komentirajte prvi

New Report

Close