U aerodrom i golf resort Jadranka ulaže do 250 mil. €

Autor: Marija Crnjak , 17. ožujak 2016. u 09:54
Cilj je proširenje aerodroma koji treba omogućiti jednostavniju dostupnost destinacije/G. Kovačić/PIXSELL

U petak sastanak operativne grupe za projekt zračne luke, s Klimanom na čelu.

Lošinjska Jadranka grupa u petak će ugostiti ministra turizma Antona Klimana kako bi se održao sastanak operativne skupine strateškog projekta Zračne luke Mali Lošinj, na čijem je čelu ministar.

Kako je poznato, nakon investicijskog ciklusa u hotele i repozicioniranja na tržištu, Jadrankin sljedeći cilj je proširenje aerodroma koji treba omogućiti jednostavniju dostupnost destinacije, ali i izgradnja Eco Golf Resorta Matalda. Vrijednost obiju investicija procijenjuje se na 200 do 250 milijuna eura. Projekt uključuje proširenje piste na 1800 metara te gradnju nove zgrade pristaniša, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika.

Za početak, aerodrom će se puniti čarter aranžmanima, a plan je dovesti jednu ili više low cost kompanija za avio prijevoz putnika. U sklopu projekta Eco Golf Resorta Matalda na Cresu u planu je gradnja dva championship golf terena s 18 rupa, što će omogućiti i domaćinstvo velikih svjetskih golf turnira.

Zbog svoje lokacije, dizajna igrališta koji potpisuje Ernie Els i planirane izgradnje uz minimalne intervencije u prirodi i provedbu najstrožih mjera zaštite okoliša, Matalda će biti jedna od najprepoznatljivijih golf lokacija na svijetu, čime će se Lošinj dodatno pozicionirati na svjetskoj karti top destinacija, ističu u Jadranki. Uz navedene projekte u planu je rekonstrukcija hotela Helios na Čikatu, koji bi trebao biti posvećen zdravstvenom turizmu, te gradnja nove marine u Malom Lošinju na mogućim lokacijama Velopin i/ili Kovčanje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close