TUI pokazao svoj ‘eco friendly’ kruzer

Autor: Marija Crnjak , 17. rujan 2019. u 21:59
TUI-jev Brod Mein Schiff 6 u Luci Gruž/Grgo Jelavić/PIXSELL

Grad, kompanija i globalno udruženje udružili se protiv onečišćenja.

Grad Dubrovnik i TUI Cruise te Globalno udruženje kruzera CLIA organizirali su u ponedjeljak obilazak TUI-eva kruzera Mein Schiff 6 u luci Gruž,  gdje je predstavljena moderna tehnologiju i politika zaštite okoliša koju primjenjuje kompanija na brodovima.

Dubrovnik je prvi grad s kojim je CLIA potpisala Memorandum o suradnji za održivost turizma u srpnju, koji predviđa i zajedničko istraživanje održivosti turizma.

Kako je istaknula Maria Deligianni iz CLIA-e, kruzing kompanije dosad su globalno uložile oko 22 milijarde eura u nove tehnologije koje čuvaju okoliš, a TUI Cruise predvodnik je u tom trendu, s najmlađom flotom i tehnologijom za održiv razvoj.

"Razumijemo problem Dubrovnika s gužvama i želimo biti aktivni u njegovu rješavanju", izjavila je. Između ostalog, u planu je gradnja postrojenja u Luci Gruž koje će omogućiti brodovima da se napajaju strujom s kopna.

Radi se na izradi projektnog rješenja. Brod Mein Schiff 6 koji smo obišli ima strogu politiku očuvanja okoliša, sami proizvode vodu iz morske, otpadne vode pročišćavaju, odvajaju otpad, a emisija sumpora iz goriva je minimalnih 0,1%, otkrila je Ivana Zore, direktorica za okoliš na Mein Schiffu, inače Splićanka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close