Tržište brodova pokazuje lagane znakove buđenja

Autor: Slavica Vuković/VL , 05. travanj 2017. u 22:00
Boat Show na zapadnoj obali/Ivo Čagalj/PIXSELL

U Splitu do nedjelje traje 19. sajam plovila, predstavlja se stotinjak brodova, od kojih su i brojne premijere.

Stotinjak brodova bit će izloženo na 19. Croatia Boat ShowU na splitskoj zapadnoj obali. Iako sva najavljena plovila još nisu stigla, Splićani su sa znatiželjom već jučer razgledavali izložene jahte, katamarane, manja plovila, gumenjake…

Prigodu za predstavljanje iskoristili su proizvođači nekih od najatraktivnijih brodova na Mediteranu, brojni proizvođači nautičke opreme, charter tvrtke te predstavnici luksuznih automobila. "Ono što ovogodišnji sajam čini zanimljivim su brojne premijere. Primjerice, Adler koji je prvi put na Sredozemnom moru, Bali katamarani, Lagoon, plovila Targa, veliki broj gumenjaka, a premijerno će biti predstavljene i pente na plin", ističe organizator Croatia Boat Showa Vicencio Blagajić.

Među znatiželjnicima najviše pozornosti izazivaju gumenjaci koji su postali hit na tržištu, a zanimanja su svakako izazvali i izvanbrodski motori na plinski pogon. Splićane zanima i najavljeno predstavljanje Uber Boata koje se očekuje sljedećih dana. Potpuno je to nova ponuda morskog prijevoza, koja bi se organizirala kao i usluga prijevoza s vozačem na kopnu – Uber. Ovo bi bila i svjetska premijera takva najma plovila.

Kako se već pisalo, u planu je već u lipnju početi voziti na destinacijama na kojima će biti interesa, pregovori su počeli u Splitu, Dubrovniku, Korčuli. Ivo Baldasar, kojemu je ovo vjerojatno među posljednjim protokolarnim dužnostima jer u Splitu očekuju povjerenika, zahvalio je Blagajiću, zahvaljući čijoj upornosti se Sajam plovila u Splitu održao unatoč kriznim vremenima.  "Ove godine vidljiv je pozitivan trend, tržište brodova se lagano počelo buditi", rekao je Blagaić. Croatia Boat Show bit će otvoren do nedjelje, 9. travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close