Traži se medicinsko osoblje za rad u zapadnoj Europi, specijalistima plaća i do 13.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2016. u 08:27
Foto: Thinkstock

Najviše ih traže Francuska, Engleska, Njemačka, Švedska i Danska, nudeći im povoljne uvjete za rad u privatnoj praksi.

Na Devetom sajmu karijera u zdravstvu u Zagrebu, na kojem je sudjelovalo 12 agencija za zapošljavanje, pokazalo se da su za rad u zapadnoj i sjevernoj Europi najtraženiji liječnici obiteljske medicine te kvalificirane medicinske sestre s petogodišnjim obrazovanjem.

Velika je potražnja i fizioterapeutima, ističe Silva Karpowicz Rukavina iz tvrtke Karijere u bijelom koja na putujućim medicinskim sajmovima godinama regrutira medicinsko osoblje za rad u zapadnoj Europi. Specijalistima se nude poslovi s plaćama od 3000 do 13.000 eura (bruto), ovisno o iskustvu i specijalizaciji, no liječnici obiteljske medicine apsolutni su hit na tržištu rada.

Najviše ih traže Francuska, Engleska, Njemačka, Švedska i Danska, nudeći im povoljne uvjete za rad u privatnoj praksi. Medicinske sestre i tehničari također su traženi za rad u bolnicama, palijativi, privatnim rehabilitacijskim klinikama i domovima za starije.

“Mjesečna plaća medicinske sestre s iskustvom slična je u Njemačkoj plaći liječnika početnika, oko 2200 eura neto”, kaže Karpowicz Rukavina. Fizioterapeuti su traženi u Engleskoj, Irskoj, Njemačkoj, Austriji, većinom za rad u staračkim domovima i rehabilitacijskim centrima, a početne plaće su oko 1800 eura neto. Sve je veći raspon potrebnih struka pa se traže i nutricionisti, maseri i socijalni radnici.  

Komentirajte prvi

New Report

Close