Traže se novi menadžeri za HŽ-ove tvrtke

Autor: Marija Brnić , 21. srpanj 2017. u 14:47
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić nastavlja s raspisivanjem natječaja.

Ministar državne imovine Goran Marić iduća dva tjedna prikuplja ponude za menadžere u još tri tvrtke iz državnog portfelja. Za HŽ Putnički prijevoz u kojem je na poziciju predsjednika prije dva mjeseca Vlada na šest mjeseci imenovala Željka Ukića, traže se novi predsjednik i dva člana Uprave, a u obzir će se uzimati kandidate sa završenim studijem prometa, ekonomije ili prava, te 10 godina radnog iskustva u struci, od čega pet na rukovodećim opozicijama.

Natječaj je raspisan i za mjesto predsjednika i dva člana Uprave HŽ Carga, kojim također od svibnja upravlja privremeni direktor Željko Pokrovac. U potragu se ide i za nove lidere u HŽ Infrastrukturi, gdje je ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković prije godinu dana privremeno, do izbora putem natječaja, “instalirao” Ivana Kršića. Osim predsjednika Uprave HŽ Infrastruktura bi trebala dobiti još četiri člana Uprave.

Za sve tri tvrtke kandidate će se tražiti među kandidatima s diplomama studija prometa, ekonomije ili prava, a u slučaju HŽ Infrastrukture i tehničke struke. Uvjet za potencijalne menadžere je i najmanje deset godina radnog iskustva, od čega pet na rukovodećim mjestima.    

Komentirajte prvi

New Report

Close