Traže se investitori za 7 projekata vrijednih gotovo 222 milijuna eura

Autor: Agencija VLM , 13. rujan 2013. u 11:26
Thinkstock

Najveći je vjetroelektrana Tovarnik vrijedna 100 milijuna eura,a sastojat će se od 32 agregata s ukupno 70 megavata instalirane snage.

Vukovarsko-srijemska županija zauzela je pristojno šesto mjesto na ljestvici županija u Katalogu investicijskih projekata Hrvatske gospodarske komore i potencijalnim investitorima nudi sedam projekata ukupno vrijednih gotovo 222 milijuna eura.

Riječ je o projektima koji su već spremni za investiranje sa sređenom dokumentacijom. Najveći je vjetroelektrana Tovarnik vrijedna 100 milijuna eura,a sastojat će se od 32 agregata s ukupno 70 megavata instalirane snage. Županijski centar za gospodarenje otpadom u Starim Jankovcima vrijedan 50 milijuna eura osigurat će zbrinjavanje otpada na principima održivog razvoja te na ekološki prihvatljiv način, a predviđeno je i odvajanje korisnog otpada. 

Za izgradnju luke u Iloku predviđeno je 26,5 milijuna, a za rekonstrukciju vukovarske luke 24,2 milijuna eura, a kod Županje je predviđena gradnja Poljoprivrednog centra vrijednog 10 milijuna eura. U Vukovaru je planirana izgradnja novog hotela za što valja izdvojiti 6 milijuna eura, a traži se i investitor koji bi uložio 5 milijuna eura u energanu u Vinkovcima koja bi proizvodila električnu i toplinsku energiju iz obnovljivih izvora, iz biomase koje ima u dovoljnim količinama u šumama Hrvatskih šuma. 

Katalog u kojemu su i projekti iz najistočnije županije služi stranim, ali i domaćim investitorima lakše pronalaženje projekata u koje žele uložiti i na njima zaraditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close