Transadria iduće godine izlazi iz stečaja

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2012. u 11:57
PXL

Ukupna vrijednost imovine Transadrije je 181 milijun kuna, dok su ukupne obaveze 203 milijuna…

Transadria će nastaviti s poslovanjem u stečaju. To je najvažnija je odluka jučer održane skupštine na kojoj su vjerovnici  prihvatili izvješće stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića o poslovanju nekadašnjeg špediterskog diva od pokretanja stečaja prije godinu dana, piše Novi list

Vjerovnici su Čupkoviću naložili da izradi stečajni plan koji, kako kaže, dosad nije izrađen jer još nisu isplaćena sva potraživanja vjerovnika prvog isplatnog reda, odnosno zaostale plaće sadašnjih i bivših radnika te pripadajuća davanja državi. Ukupna vrijednost imovine Transadrije je 181 milijun kuna, dok su ukupne obaveze 203 milijuna, od čega za oko 16 milijuna kuna traju sudski sporovi, izvijestio je Čupković, posebno istaknuvši da Transadria u stečaju uredno ispunjava sve svoje obaveze te da je likvidna, ali i da prihodi od poslovanja još ne pokrivaju rashode u cjelosti, točnije pokrivaju 92 posto rashoda. Glavni uzrok tome je, prema riječima stečajnog upravitelja, poslovanje glavne filijale Rijeka, te filijale Šibenik ispod planirane razine, dok filijale Zagreb i Slavonski Brod, istaknuo je, posluju s dobiti.

"Ukupni prihodi bi u roku od naredna dva do tri mjeseca u cjelosti trebali pokrivati rashode tvrtke. Pred finalizacijom je otvaranje podružnice u Sisku, kao i potpisivanje novog ugovora s HŽ cargom, po znatno povoljnijim uvjetima nego dosad, te ugovori s brojnim drugim tvrtkama, tako da će Transadria već iduće godine biti stabilna, konsolidirana i respektabilna tvrtka", najavio je Čupković.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čim je Linić došao do vlasti uslijedio je val stečajeva. On je pravi maher za stečajeve tj. u situaciji kad treba dekapitirati posrnulu firmu. Ali najbolje od svega što kad ga se pita onda slijedi uobičajeni drugarski odgovor: “to je nasljeđe od prošle Vlade”. Kad Linić ode s Vlasti neće se više o ničem moći govoriti jer ničega neće ni biti. To drugovi nazivaju “clean start”.

New Report

Close