Tomislav Horvatinčić proglašem krivim, dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2019. u 13:00
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Horvatinčićevi odvjetnici smatrali su da njihovog klijenta u srijedu treba osloboditi svih optužbi.

Tomislav Horvatinčić proglašen je krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara. Na izricanju presude nije se pojavio. Sud navodi kako nije postupao po pomorskom zakonu i drugim propisima. Dobio je 4 godine i 10 mjeseci zatvora,  a u kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru. Motornim vozilima neće smjeti upravljati 5 godina. Na presudu može podnijeti žalbu u roku od 15 dana.

Presudu je u 13 sati objavilo sudsko vijeće na čelu sa Ivanom Jurišićem, nakon što je dvije ranije nepravomoćne presude – prvu osuđujuću, a drugu oslobađajuću zbog sinkope, objavila sutkinja Maja Šupe.

Na prvom suđenju Horvatinčić je u studenome 2015. uvjetno osuđen na 20 mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine. Tu je presudu ukinuo viši sud, kao i drugu za koju je zaključio da je posebno proturječna jer je prihvatila sinkopu, odnosno privremeni gubitak svijesti kao razlog zbog kojeg je Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt supružnika Salpietro.

Državna odvjetnica Irena Senečić na kraju suđenja završnim riječima Tužiteljstva zatražila je da se optuženog Horvatinčića proglasi krivim i osudi na bezuvjetnu kaznu zatvora od tri do 12 godina zbog izazivanja nesreće s fatalnim posljedicama.

Horvatinčićevi odvjetnici smatrali su, s druge strane, da njihovog klijenta u srijedu treba osloboditi svih optužbi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

najviše mi je žal dilberice s kim bu sada čaja srkala na Cvjetnom, sigurno sama

najviše mi je žal dilberice s kim bu sada čaja srkala na Cvjetnom, sigurno sama

New Report

Close