Todorić: ‘Nećemo riješiti problem smanjenjem plaća, nego povećanjem’

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2016. u 14:26
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

“Moramo založiti da dobijemo što više investitora, da potaknemo investicije, da potaknemo zapošljavanje i mi smo riješili sve svoje probleme”, kazao je Todorić.

Predsjednik uprave Agrokor koncerna Ivica Todorić posjetio je Srednju školu Bedekovčina i održao predavanje za učenike završnih razreda u zanimanju poljoprivredni tehničar, cvjećar i vrtlar. Reporter N1 televizije tom je prilikom razgovarao s njim. Todorić je naveo da osobno ne poznaje premijera Tihomira Oreškovića.

"No sve ono što sam čuo, što vidim i što se dešava, ja mislim da će to biti za Hrvatsku nešto pozitivno i dobro", rekao je Todorić.

"Što se tiče proračuna, ne trebamo dvoumiti da se treba raditi to što će se raditi. Mislim da je bitiniji onaj dio procesa da se stvarno otvore investicije, da se stvarno napravi nova zaposlenost, da se stvarno digne potrošnja koja bi onda punila državni budžet i država ne bi trebala oduzimati, dapače onda i davati. To je pravi cilj, to je ono što je Agrokor uvijek radio, to je jedini ispravni put i ja se nadam da će ova vlada tim putem ići", istaknuo je Todorić. 

Na pitanje koje reforme smatra najpotrebnijima Todorić je kazao kako najvažnijima smatra investicije, zaposlenost i potrošnja.

"A to znači da se moramo založiti da dobijemo što više investitora, da potaknemo investicije, da potaknemo zapošljavanje i mi smo riješili sve svoje probleme. To je osnovno! Mi nećemo riješiti pitanje da mi smanjimo plaće ljudima nego da ih povećamo i to mora bit naš cilj. I to mora biti strateški zadatak ove vlade i svih nas zajedno" poručio je Todorić.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Da, g.TODORIĆ, pad kupovne moći kod potrošača, uz pad cijena i marži….mogao bi Vas zabrinuti,
unatoč zatvorenom ciklusu sirovina, proizvodnje, distribucije i maloprodaje, te brze naplate..

Kamate i obaveze…Vas pritišću, a inozemni trgovački lanci – oduzimaju potrošače svojom kvalitetom
za manju cijenu proizvoda i roba…..

Kada balon od Agrokora pukne,tko će vratiti te silne kredite?

Todoriću ljudino. Veliki altruista i filantrop kojemu su zaposlenici na prvom mjestu.

evo konačno je otvoreno priznao zašto je u problemima

New Report

Close