Tko je Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Konzultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

U ponedjeljak je na sjednici Vlade premijer Plenković Antu Ramljaka imenovao povjerenikom za Agrokor, sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku piše N1.

Tko je Ante Ramljak?

Konzultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom rujna 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

"Da, bio je predsjednik Uprave CAIB-a, ali ja sam ga upoznao kao Čačićevog suradnika za energetiku. Postavio ga je na čelo Centra za energetske investicije oko čega je Čačić došao u sukob s nekim ministrima u tadašnjoj Vladi. Ramljak nije baš briljirao u Škegrinom Questus fondu, a navodno je investicijski bankar. Loš izbor", kazao je za N1 jedan od ministara iz Milanovićeve Vlade.

Komentari (13)
 • mllr
  mllr 8:48 11.4.2017.

  da je on netko i nešto, valjda bi i naslov bio drugačiji, pa majkumu i Marasa svi znamo, a nesposoban do korica

 • Kirin
  Kirin 23:26 10.4.2017.

  …a tko bi se s blesovanima iz vlade upuštao u ozbiljan posao? Da ne spominjem Todu koji će preko pulena u toj istoj vladi i spavača u tornju pokušati zadržati svoj utjecaj (čitaj: upravljati) i ucjenjivati upravitelja…. Sve u svemu nimalo privlačna pozicija! Toni valjda nema posla ili su ga mentori nadrukali…

 • Twixer
  Twixer 22:54 10.4.2017.

  neo


  Burza je danas sve rekla o Ramljaku…ZVZD -7,75%, LEDO -5,21%, JMNC -2,78%… A to su sve dobre firme

  Mislim da bi bilo isto i da je izabran netko drugi. Nitko ozbiljan ne vjeruje da ce vladin povjerenik spasiti Agrokor. Posao vladinog povjerenika je da ogranici politicku stetu. On treba omoguci Plenkovicu da glumi spasitelja Konzumovih blagajnica i OPG-ova i nista vise.

  Mozda je Ramljak cak i dobro rijesenje jer ce s njim agonija vjerojatno trajati krace. Imenovanjem Ramljaka Plenkovic je poslao poruku da Agrokor i nije toliko bitan za hrvatsku ekonomiju i da ce pokusaj spasavanja (steta po porezne obveznike) biti ogranicena.

  Najbolje bi bilo da se vlada nije mjesala. Medutim s obzirom na stupanj razvoja hrvatskog drustva to je nemoguce.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!